Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Körde i mittfilen – åtalas

En förare körde i mittfilen på en motorväg, nu åtalas han.

Att en bil ligger i mittfilen och blockerar trafiken är irriterande, men det är också olagligt om man ligger kvar i mittfilen för länge, och det finns plats i högerfilen. Nu har en man åtalas för att inte ha använt sig av höger körfält på motorvägen, rapporterar SVT nyheter.

Mannen körde i mittfilen på den trefiliga motorvägen mellan Södertälje och Salem, söder om Stockholm. Enligt polisen så körde föraren i mittfilen i mellan två och tre minuter, trots att det varit lugnt på vägarna och ledig i höger körfält. Dessutom körde föraren i 70 km/h på motorvägen, där hastigheten tillåts vara 100 km/h. Enligt kammaråklagaren så kan det på grund av det beteendet uppstå farliga trafiksituationer. 

Polisen skrev en ordningsbot, men eftersom föraren förnekade brott så godtog inte han denna, utan nu åtalas personen vid Södertälje tingsrätt för brott mot trafikförordningen. Åklagarens förslag till påföljd är böter på 500 kronor. 

Om en väg har två eller fler körfält och hastighetsbegränsningen är över 70 km/h ska man köra i höger körfält. Undantagen är vid omkörning, om det råder kö, samt att vägskyltarna visar att bilisterna ska välja ett visst körfält när vägen delar på sig. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com