Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kommer nya Ford Bronco se ut så här?

Se entusiasternas renderingar innan officiella släppet

Den klassiska 2-dörrars suven Ford Bronco kommer att återuppstå om några månader.
Men entusiasterna är så ivriga i väntan på det officiella släppet att de har gjort egna renderingar.
Se bilderna på hur Bronco KAN se ut.

Bronco är ett av de mest klassiska modellnamnen från Ford. Den kom 1966 och höll ut i 30 år innan Expedition blev ersättare.
1994 blev Bronco känd i hela världen som flyktbil för O.J. Simpson i ett morddrama som följdes av 95 miljoner tv-tittare.
O.J var en före detta känd fotbollsspelare som blivit skådespelare och känd främst genom filmen Den nakna pistolen 2 1/2. Han var misstänkt för att ha mördat sin före detta fru Nicole Brown Simpson och en god vän till henne vid namn Ronald Goldman.
När polisen skulle gripa Simpson startade den spektakulära biljakten, med massor av polisbilar som skuggade Broncon längs en motorväg i Los Angeles.
– Det var en av de stunder då Bronco blev känd över en hel värld, säger Todd Zuercher, Bronco-entusiast och redaktör för Bronco Driver Magazine.

Två år senare avslutades produktionen av Bronco, men skälet var inte att modellen blev för förknippad med biljakten.
– Modellen hade redan tappat i popularitet, innan biljakten och vi hade beslutat att sluta tillverka en tvådörrars-suv, säger Mark Schimmer, kommunikationschef för Fords suv-avdelning.

Men nu är tiden mogen för en comeback. Några designdetaljer läckte ut för några månader sen, bland annat runda strålkastare, och det verkar som att Broncos utseende kommer skilja sig från Fords övriga suvar. De runda ljusen och spärrade bokstäverna i grillen för tankarna till den första generationen av modellen tillverkad till 1977.
Nu har dessutom en entusiast i forumet ”Bronco6G” skapat renderingar som kan vara träffsäkra, även om det inte alls är säkert att Bronco kommer i en tvådörrars-version.

Sajten Carbuzz skriver att Bronco kommer ha samma plattform som Ford Ranger och att motorn troligen blir en fyrcylinders 2.3-liters bensinmotor på cirka 270 hästkrafter.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com