Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kolla – här är Opels nya sportbil ”GT”

Konceptet visar märkets djärva framtid

Om en månad blir det första publika framträdandet, men redan nu avslöjar Opel sin stora nyhet.
Bilen ”GT” är ett riktigt avantgarde-koncept som ska förevisa märkets ”djärvhet”.
– Med Opel GT Concept tar vi nästa steg mot ännu mer känsla och körglädje, säger märkeschefen karl-Thomas Neumann.

Vi har fått se några glimtar, och många trodde nog att Opel skulle fortsätta med den utdragna ”avtäckningen” fram till Genévesalongen. Men icke.
Nu får vi se nya GT Concept i all sin prakt.
– GT Concept visar vad Opel står för nu. Vi är övertygade, ambitiösa och nyskapande, och vi vill vinna över fler och fler kunder med varje ny bil, säger Opels koncernchef Dr Karl-Thomas Neumann.

Det nya konceptet ska visa att Opel satsar framåt. Den ska visa nyskapande och vara en ”äkta körmaskin med djärv design”.
Just det senare är det inte svårt att hålla med om. Designen har inspirerats av klassikern Opel GT men även av konceptet Monza man visade upp för tre år sedan. Motorhuven är lång, för att ge den ”emotionella”  anspelningen på att det är en stor motor under huven.
– Vi skapade GT Concept för att fånga den djärva, känslomässiga andan hos Opels varumärke. Bilen är dramatisk, skulptural och full av innovationer, precis som vår tradition är, har varit och ska fortsätta att vara. Den här bilen illustrerar tydligt den ständiga utvecklingen av vår designfilosofi – ”skulpturalt artisteri möter tysk precision” – konstaterar designchefen Mark Adams.
Något som sticker ut i designen är dörrarna. De ger illusionen av att vara integrerade i karossen och saknar helt handtag. Istället öppnas de med ett lätt tryck på bilens röda dekorlinje. Vid öppnandet skjuts de delvis in i de främre hjulhusen – en lösning som gör att dörren kan öppnas upp stort även när det är trångt.

Motorhuven må vara lång, men under den sitter det samma enliters trecylindrig spis som används i modellerna Adam, Corsa och Astra. Detta ger 145 hästar och 205 Nm i vridmoment. Effekten skickas ut på bakhjulen och ska ge konceptet en acceleration 0-100 km/h på åtta sekunder.

Opel GT Concept är onekligen en spännande och lite udda version av lättviktssportbil, men om den blir produktionsverklighet i sin nuvarande gestaltning återstår att se.

Foto: Opel
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com