Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kolla, här är nya Alpine Vision

Konceptet visar den franska utmanaren till Porsche 718

En fransk vision av en dedikerad vardagssportbil.
Vid ett liten tillställning i Monte Carlo avtäcktes Alpine Vision – ett koncept som ska förevisa märkets första modell.

Tiden går snabbt framåt och om ett år ska Renault återuppliva märket Alpine som ett riktigt sportigt alternativ för frankofiler.
Bakom märket står ett handplockat team och målet är att Alpine inom kort ska kunna erbjuda ett par modeller. Och om bilarna går i samma stil som de koncept som visats så ser det lovande ut.

Bilen som nu presenterats, och som ska visas upp i Genéve, är officiellt ett koncept – men det förevisar verkligen vad som komma skall och enligt Alpines designer Antony Villain så reflekteras konceptet ”80 procent” av den produktionsfärdiga modellen. Det rapporterar brittiska Autocar.
”En riktig Alpine betyder DNA, vilket innebär lätt vikt, snabbt och roligt att köra”, säger märkeschefen Bernard Ollivier till tidningen.

Detaljerna kring bilen är få men Alpine har avslöjat att motorn är en turboladdad bensinfyra (ingen volym specifierad). Inget är sagt kring effekt, men mellan 250 och 300 bör man åtminstonde kunna räkna med.
En sak som dock ”bekräftats” är att bilen ska klara av att accelerera 0-100 km/h på under 4,5 sekunder samt att bilen inte ska väga mer än 1 100 kilo.

Det hela verkar lovande och troligtvis kommer produktionsbilen att gå i direktklinch med Porsches 718 Cayman – en bil som även den numera har en fyrcylindrig motor.

Foto: Alpine
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com