Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Klassisk Ferrari i utomordentligt skick kan säljas för miljonbelopp

Kan säljas för miljoner dollar

Större
Stäng
  • Den här Ferrari F40 värderas till upp till 2,8 miljoner dollar. Foto: Gooding & Company
    Den här Ferrari F40 värderas till upp till 2,8 miljoner dollar. Foto: Gooding & Company
  • Den här Ferrari F40 värderas till upp till 2,8 miljoner dollar. Foto: Gooding & Company

Bilen från tidigt 90-tal är i fantastiskt skick. Nu förväntas en Ferrari F40 säljas för mångmiljonbelopp på auktion.

På en auktion i början av mars kommer en Ferrari F40 från 1991 säljas. Det är auktionsfirman Gooding & Company som arrangerar försäljningen. Skicket på bilen är i utsökt skick och har rullat 611,5 mil.

Totalt tillverkades 1 350 exemplar av modellen, och den här Ferrari en är endast ett av 213 exemplar som var specificerade för den amerikanska marknaden.

Den har den ikoniska färgen Rosso Corsa och levererades som ny till en kund i North Carolina i september 1991. Personen hade bilen i sin ägo fram till 2013, då den såldes vidare till New Hampshire, och hade då körts 584,3 mil.

Kort därefter skickades bilen till ett lokalt servicecenter, där alla vätskor byttes ut, kamremmarna byttes också ut. Kamkåporna lackerades. Även de främre och bakre upphängningsgafflarna installerades. Dessutom certifierades också bilen.

Så mycket värderas den till

Den nuvarande ägaren tog över bilen i mars 2018. Då fick även bilen en ordentlig service. Då stod mätarställningen på 608,1 mil. Bilen har all originaldokumentation kvar. Skicket på bilen är utomordentligt, både på exteriören och interiören.

F40 har en 2,9-liters twinturbo V8-motor som levererar 478 hästkrafter, där kraften till bakhjulen går via en femväxlad manuell låda.

Den som är intresserad av Ferrarin kommer öppna plånboken ordentligt. Bilen bedöms vara värd mellan 2,4 och 2,8 miljoner dollar, motsvarande 23,1 och 26,9 miljoner svenska kronor.

Uppdatering: Bilen såldes för 2,45 miljoner dollar, motsvarande 25,89 miljoner svenska kronor.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com