Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kia Optima får nya motorer

Försiktiga förändringar när Kia uppdaterar Optima.

Förändringarna är försiktiga när Kia uppdaterar sin mellanklassmodell Optima. Men ett par nya motoralternativ kanske kan locka.

Den är en sån där lagomkombi, Kia Optima, som transporterar tusentals ungar och deras glassar och blöjpaket utan att någon någonsin skänker den en tanke. Få bilar följer strömmen så effektivt som Optima: den är ju inte ens en suv.

Nu blir den ännu mera lagom, i och med att Kia ansiktslyfter den och ger den ett par nya motoralternativ: dels en 1,6-litersdiesel med 136 hästkrafter som ska vara markant mindre miljöförstörande än den tidigare 1,7-litersmaskinen som den ersätter. Dels kommer en lika stor bensinmotor med dubbelkopplingslåda som med 180 hästkrafter lägger sig mitt emellan en tvåliters sugmotor och en lika stor turbomotor.

Utvändigt har Kia pliktskyldigt givit Optima några nya plastbitar, men det är inte direkt någonting som sticker ut. I kabinen får man en ny list på instrumentbrädan och mysbelysning som kan ställas i sex olika färger.

Annars är det mesta som vanligt, Kia Optima är fortfarande ett funktionellt snarare än flärdfullt bilalternativ. Den uppfräschade versionen väntas få sin svenska premiär någon gång efter sommaren.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com