Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Jaguar E-Pace ny liten suv

Tar upp kampen med Porsche Macan.

Jaguar fyller ut modellprogrammet med ännu en suv. Tydligen är det den enda karossmodell som säljer nuförtiden.

När sportbilsmärket Porsche började prångla ut suvar på marknaden 2003 var vi många som skakade på huvudet. Inte kunde väl ett varumärke som Porsche tåla att förknippas med en monstrositet som Cayenne?

Femton år senare är Cayenne en kassako och har fått sällskap i modellprogrammet av den mindre Macan. Båda säljer som smör och har inneburit ett enormt ekonomiskt tillskott för tyskarna.

Också attityderna har förändrats och nu är suven i princip den enda karossmodell som har något existensberättigande, när kunderna flyr sedaner och kombibilar, coupéer och cabrioleter. Har inte bilen terrängplast runt hjulhusen är den kall som kolsyreis hos handlarna.

Bentley Motors

Et tu, Bentley.

När Jaguar började sälja sin stora suv i fjol föll också en av de sista bastionerna. Och självklart har den blivit en enorm framgång, Jaguar ökade sin försäljning under det senaste året med närmare 100 procent.

Så att de nu fyller i med en mindre suv, riktad direkt mot Porsche Macan, är inte så konstigt. För mängden pengar som finns att hämta tycks vara oändlig.

Jaguar E-Pace, som nykomlingen heter, är ungefär som en Jaguar XE på styltor, alltså en ganska kompakt historia. Vi vet att den kommer att få bensin- och dieselmotorer liksom fyrhjulsdrift. Vi vet också att den kommer att få sin premiär den 13 juli – så mer info och bilder får vänta till dess.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com