Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hyundai Santa Fe byter skal

Ska även erbjudas som sjusitsig.

Den fjärde generationen av Hyundai Santa Fe har presenterats. Med den har Santa Fe blivit både större och sjusitsig.

Minns ni hur man brukade se på koreanska biltillverkare när de först började dyka upp i vår del av världen på 1990-talet? De var skumma burkar, allra längst ner i hackordningen och om man köpte en Hyundai då gjorde man det förmodligen för att man inte var särskilt intresserad av bilar.

Sedan kom den lilla suven Santa Fe strax efter millennieskiftet och sedan dess har ingenting varit sig likt. För alla köpte en Santa Fe. Snart blev den Hyundais mest sålda modell och man såg den i vartenda gathörn, oavsett om man stod i Säffle eller San Diego.

Hyundai Motor Company

Eller kanske i Schweiz.

Nu ömsar den skinn och lanseras i sin fjärde generation och med den har Hyundai Santa Fe tagit sitt formspråk vidare i samma riktning som bland annat Hyundai i30, där en mer mogen design har ersatt den tidigare lite spetsnästa hållningen. Den har också blivit större kan numera erbjudas också i sjusitsigt utförande. Därmed försvinner också Grand Santa Fe, som var en förlängd variant med plats för en tredje sätesrad.

Interiören har inte bara blivit rymligare, utan också städats upp och ser prydlig ut och numera kan man beställa digital instrumentering eller varför inte head up-display, som projicerar den viktigaste informationen i vindrutan.

Här finns förstås också all den elektroniska komfort- och säkerhetsutrustning man kan förvänta sig: adaptiv farthållare, autobroms, filhållningsassistent och varning för kvarglömda barn i baksätet.

För europeisk räkning kommer nya Santa Fe erbjudas med två bensinmotorer, båda på 2,4 liters cylindervolym, samt två dieslar på 2,0 respektive 2,2 liter. Än har vi inga uppgifter om effektuttag, inte heller vet vi någonting om prisnivå eller svensk lansering.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com