Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Hyundai i30 premiärvisad till slut

Utvecklad och tillverkad i Europa för den europeiska marknaden

Nya Hyundai i30 är märkets viktigaste lansering på länge. Den ska utgöra kärnan i satsningen på Europa de kommande åren och har mer aktiv säkerhet än någonsin.

Vi har tidigare sett både teasers och kamouflerade bilder på den nu presenterade Hyundai i30. I dag drog Hyundai slutligen skynket av nykomlingen och i sin senaste generation gör i30 ett mognare intryck än tidigare. Målet är att bli ledande asiatiska märke i Europa.

Jag går i pension. Tack och hej!

Jag går i pension. Tack och hej!

Därför har den senaste generationens i30 också utvecklats vid Hyundais tekniska utvecklingscenter i tyska Rüsselsheim och tillverkningen kommer att ske i Tjeckien och Turkiet. Hyundai utlovar rappa vägegenskaper, med biffigare bromsar, snabbare styrning och prestandaorienterad chassikalibrering.

Framför allt har Hyundai fokuserat på säkerhet. Både passiv säkerhet – karossen består till mer än hälften av höghållfast stål – och aktivt: autobroms, kollisionsvarning, smart farthållare, filassistans och mycket mer. Panoramaglastak och pekskärm med telefonintegration finns så klart också, är det någon som klarar sig utan det i dag?

På motorsidan finns turboladdade bensinare och dieslar, som modet föreskriver. Tre eller fyra cylindrar, från 95 till 140 hästkrafter. Välj mellan sexväxlad manuell eller sjuväxlad dubbelkopplingslåda. Senare kommer även en prestandamodell, som vi tidigare rapporterat. Hyundai i30 N (möjligen kommer den att kallas RN30) väntas få en tvålitersturbo med mer än 260 hästkrafter.

Hyundai i30 väntas nå den svenska kusten under det första kvartalet nästa år och jämfört med dagens priser, som börjar på ca 170.000 kronor, väntas en måttlig höjning.

Foto: Hyundai
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com