Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hyundai RM16 – koncept med mittmotor och elturbo

En galen korean gör entré på motorshowen i Busan.

En Hyundai som tuggar fradga, det kan väl inte vara på riktigt? Jo, Hyundai visar vad de kan. Men räkna inte med serieproduktion.

 

I vår del av världen är Busan Auto Show inte särskilt välkänd, men bilmässan i Sydkoreas näst största stad dundrar på för närvarande och väntas dra någon miljon besökare. Nationaljuvelen Hyundai är så klart där och dundrar kanske mest av alla. Den här gången med en konceptbil kallad RM16.

Som en vidareutveckling av 2014 års Veloster Midship och fjolårets RM15 har RM16 mittmotor och bakhjulsdrift, småbilsformerna till trots. Tvålitersfyran lär ha begåvats med ett elmotorkopplat turboaggregat och uppges lämna i närheten av 300 hästkrafter, men Hyundai har inte lämnat några mer exakta uppgifter än så.

De avslöjar åtminstone att stommen är av aluminium, karossen av kolfiber och att viktfördelningen är baktung, med 57% av vikten över bakaxeln. Som en modern konkurrent till 90-talets Renault Clio V6 ser den helt rätt ut, men någon produktionsversion lär vi inte kunna vänta oss, hur mycket vi än längtar.

Foto: Hyundai
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com