Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hyundai Ioniq 5 uppdateras med nya funktioner

Lanserades för cirka ett år sedan

Större
Stäng
  • Till modellåret 2023 kommer Hyundai Inoiq 5 uppdateras. Foto: Hyundai
    Till modellåret 2023 kommer Hyundai Inoiq 5 uppdateras. Foto: Hyundai
  • Till modellåret 2023 kommer Hyundai Inoiq 5 uppdateras. Foto: Hyundai

Den lanserades för cirka ett år sedan, nu är det dags att den populära elbilen uppdateras med en rad nya funktioner.

För cirka ett år sedan lanserades elbilen Hyundai Ioniq 5. Det var den första modellen som baserades på den nya elbilsplattformen Electric Global Modular Platform (E-GMP). Även Kia EV 6 baseras på samma arkitektur.

Hyundai kommer att uppdatera den populära elbilen i samband med att modellåret 2023 introduceras.

Hyundai Ioniq 5 kommer då utrustas med ett batteri på 77,4 kWh. Den kommer även erbjudas med nya funktioner såsom batterikonditionering. Det gör det möjligt för bilen att automatiskt anpassa batteritemperaturen under resan för att optimera laddförhållanden vid ankomst till laddplatsen, vilket i sin tur garanterar en förbättrad laddprestanda i kalla förhållanden. Funktionen aktiveras automatiskt när en laddpunkt läggs in som destination i bilens navigationssystem.

Bilen får även kamerabaserade speglar som ska förbättra körupplevelsen ytterligare. Det är första gången som modellen utrustas med digitala inner- och ytterspeglar. DMC (digital center mirror) ska optimera sikten genom att ge en panoramavy bakåt. Kameran är installerad bakom den bakre spoilern. Den erbjuds för första gången i en europeisk bil från Hyundai Motor Group.

Sidospeglarna kallas för DSM (digital side mirrors). De ska minska luftmotståndet och ger fri sikt längs med bilens sidor.

En annan funktion som finns är Smart frequency Dampers som förbättrar responsen hos bilens fram- och bakaxelfjädring, som ska öka komforten. Kunderna kommer även kunna välja mellan nya kombinationsmöjligheter, såsom olackerade, svarta stötfångare med svarta detaljer, i kombination med Projection LED-belysning.

Den uppdaterade versionen av elbilen blir tillgänglig för den svenska marknaden under andra halvan av 2022.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com