Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hyper-Porschen i Sverige: "Enormt intresse"

"Många förstår att det här är ett unikt tillfälle"

Det finns bara 918 exemplar i världen – och ett av de finare står just nu i en bilhall i Kinna och väntar på att få en ny köpare.
– Porsche 918 Spyder är en helt fantastisk bil, bland de häftigaste upplevelser man kan ha på en väg, säger Marcus Prytz, delägare på 7H Bil.
Se bilderna och njut.

Porsche 918 Spyder är Porschesamlarnas stora dröm och många kändisars statusbil. Zlatan Ibrahimovic har ett exemplar, likaså komikern Jerry Seinfeld och Jay Leno.
Nu står ett praktexemplar i Kinna och man undrar: hur kunde 7H Bil lägga vantarna på ett sånt hett eftertraktat objekt?
– Jag förstår att folk undrar, men vi har byggt upp en kundstock under 20 år och arbetat med den här typen av exklusiva objekt, säger Marcus Prytz, delägare i bilfirman.
– Så erfarenheten har gjort att vi får tag på såna här exklusiva bilar. Vi är duktiga på att få tag på rätt objekt som passar våra kunder.

Se annonsen här

Och det här exemplaret är inte Zlatans bil?
– Nej, det är det inte. Jag kan bekräfta så mycket som att det är en Europasåld bil som har haft en tidigare ägare.

Vilken chans för en Porschesamlare!
– Ja, det är verkligen ett unikt tillfälle och bilen har dessutom ett viktigt tillval, ett Weissach-paket med bland annat tak och vinge i kolfiber och lättare fälgar. Det är viktigt för en sån här bil att hålla ner vikten. Dessutom är färgerna mestadels i svart, säger Marcus Prytz.
– Bilen har ”alla rätt”, brukar bilsamlare säga.

Hur har intresset varit hittills?
– Enormt stort. Många söker den här typen av bil och förstår att det här är ett unikt tillfälle. Bilen gjordes ju i en begränsad serie på 918 exemplar och spreds över hela världen. Det här är en Europasåld bil, och på längre sikt kommer den att öka bra i värde.

Hur är den att köra?
– Helt fantastisk, bland det häftigaste jag varit med om på vägen. Kombinationen av elmotorer och V8 är outstanding och 2015 var Porsche före sin tid med hybriddriften.
– Man kan välja att köra bilen på eldrift upp till 150 km/h och sen kopplas V8-motorn in.

Motorn är en 4,6-liters V8:a med 608 hästkrafter som jobbar tillsammans med två elmotorer på sammanlagt 279 hk, en på vardera fram- och bakaxeln. Tillsammans levererar de hela 887 hästar och upp till 1 280 newtonmeter.
Lanseringsåret 2015 visade 918 hur blixtsnabb den är genom att krossa rekordet runt Nürburgrings krävande nordslinga.
Accelerationen 0-100 km/h går på bara 2,6 sekunder – och på ett farttest i Australien visade bilen upp ett annat imponerande facit.
På en 27 mil lång och spikrak vägsträcka (Stuart Highway) i norra Australien tryckte femfaldige Carrera Cup-mästaren Craig Baird gasen i botten.
Från stillastående nådde superhybriden 200 km/h på bara 7,2 sekunder – och 300 km/h nåddes efter 19,9 sekunder när bilen var utrustad med prestandapaketet Weissach som sänkte vikten med 41 kilo.

Se annonsen här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com