Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hundarna fick en egen husvagn

"Vi älskar campinglivet"

Husse och matte älskar sin husvagn och campinglivet.
Då var det självklart att ge hundarna en egen husvagn.
–  Det var lika bra att göra något speciellt och slå till med en kopia av vår husvagn, säger Patrik Jonasson från Älvängen.

Patrik Jonasson och sambon Linda Thoresson skaffade sin första husvagn för tio år sen, en Kabe Smaragd. Det visade sig att det blev fullträff direkt.
– Ja, vi hittade verkligen rätt visade det sig, säger Patrik. Planlösningen, standarden…allt fungerar perfekt för oss. Det var nog mer tur än skicklighet.

Paret är flitiga campingbesökare och säsongen börjar tidigt på våren. Principen är ”hellre korta turer så ofta som möjligt än långa campingsemestrar”. Annars börjar Patrik längta hem till garaget och sina olika snickeriprojekt.

Snickeriprojekt ja…som den där husvagnen till hundarna. Hur tänkte Patrik där?
– Äh, sambon ville att vi skulle skaffa en hundkoja till våra två cocker spaniels, Molly och Nilla. Men jag tänkte att det var lika bra att göra något speciellt, en kopia av vår husvagn.
– Så jag snickrade ihop en så exakt och skalenlig som möjligt, med fungerande stödhjul fram till och med. Och en kompis som har dekalfirma såg till att utsmyckningen liknar vår Kabe Smaragd-vagn.

Hur reagerade hundarna över sin nya husvagn?
– De var lite misstänksamma i början. De vill ju alltid vara med oss och är otroligt sällskapliga, men det dröjde inte länge förrän de gillade att kliva undan och lägga sig i sin husvagn.
– Hundarnas vagn följer med till campingar och de tycker att det är jätteroligt, de älskar också campinglivet.
– Hela campingbiten är väldigt social där man möter öppna människor. Och den sociala biten blir inte sämre med en hundkoja som ser ut som en husvagn, det är många som vill komma fram och prata och klappa hundarna.

Nu funderar Patrik och Linda trots allt på att byta husvagn, men med viss tvekan:
– Ja, ett byte skulle ju innebära att jag måste snickra ihop en ny kopia till hundarna…

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com