Redaktionen tipsar

Här kostar Audi E-tron som Volvo V90 CC

Välkommen till elbilsparadiset Norge

Om priset var detsamma – vilken bil skulle du välja: Audi E-tron eller Volvo V90 Cross Country?
Välkommen till elbilsparadiset Norge där 7000 köpare redan står i kö för E-tron.
– Det här är Audis största lansering i Norge på 30 år, säger Audi-direktören Elin Sinervo till Tek.no.

I Norge säljer elbilar bättre än fossildrivna motsvarigheter. Anledningen är nog inte att norrmännen är så mycket mer miljömedvetna än svenskar. Det är helt enkelt otroligt förmånligt att köpa elbilar i Norge, medan fossildrivna bilar har stora straffskatter är elbilarna helt skattebefriade vid inköpet.

Till exempel blev Tesla Model X Norges mest sålda bil i september, bilen har en prislapp på 714 000 norska kronor, vilket är långt under många fossilbilar med motsvarande utrustning.

Nu lanserar Audi sin elbil E-tron i Norge, och redan har 7000 norrmän betalat 20 000 kr för att stå i kö för den nya bilen. Om bara Audi kan leverera tillräckligt snabbt så kommer E-tron att bli landets mest sålda bilmodell – åtminstone under några månader. Det är inte konstigt att många vill köpa bilen – den kostar nästan exakt lika mycket som en Volvo V90 Cross Country – men är billigare att köra med och har bättre prestanda och mer utrustning. I Norge kostar en E-tron 651 900 kr –  medan den i Sverige beräknas gå på närmare en miljon svenska kronor:

  • 365 hästkrafter
  • Gör 0 – 100 km / h på 5,7 sekunder.
  • 95 kWh batteri med 40 mils räckvidd.

Och redan nu har E-tron börjat visas upp hos Audi-handlarna runt om i Norge, enligt sajten tek.no.

De befarade förseningarna av Audi E-tron ska inte påverka norska kunder, utan leveranserna av bilen ska starta strax efter nyår, enligt Audi i Norge.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com