Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är Porsches nya T-modeller

Ny specialversion av Boxster och Cayman

Porsche lanserar lättade och avskalade modeller av Boxster och Cayman med tillägget ”T”. Bilarna är bland annat sänkta och har stroppar i stället för dörrhandtag. Under huven: en turbofyra på 300 hk.

Porsche 718 T innebär att Cayman och Boxstermodellerna blir inspirerade av designen från 1968 års 911 T. Den nya modellen har den fyrcylindriga turboladdade boxermotorn på 220 kW (300 hk). Utrustningsdetaljer som är speciella är 20-tums lättmetallfälgar, 20 mm sänkt PASM sportchassi – för första gången i kombination med den turboladdade 2,0-litersmotorn i den här modellserien – kortare växelspak med växellägena markerade i rött och Sport Chrono-paketet.

Både Boxster- och Cayman-varianterna av 718 T erbjuds med en sexväxlad manuell växellåda och Porsche Torque Vectoring (PTV), inklusive mekanisk differentialspärr till bakaxeln. Som tillval erbjuds också Porsches dubbelkopplingslåda (PDK).
“T” står traditionellt för ”Touring” hos Porsche. 718 T har svarta stroppar i dörrpanelerna, sportstolar med tvåvägs elmanövrering, svart Sport-Tex-mittkonsol och nackskydd med broderad 718-logotyp.
Porsche Communication Management (PCM) har också ersatts med ett stort förvaringsutrymme, även om kunder som inte vill avstå från infotainment-systemet kan beställa det utan extra kostnad. Sammantaget uppväger de här åtgärderna den extra vikten som installationen av bränslepartikelfiltret (GPF) ger upphov till.

Exteriört har Porsche 718 T 20-tums lättmetallfälgar i högglansig titangrå lack.  Ytterbackspeglar i Agate Grey och ”Boxster T” och ”Cayman T”-logotyper längs sidorna avslöjar vilken modellvariant det är. Det syns också bakifrån på det centralt placerade sportavgassystemet med dubbla svartkromade ändrör.
Kunden kan välja mellan en rad exteriörfärger i solidlack som Black, White, Guards Red och Racing Yellow, men dessutom metalliclackerna Carrara White, Jet Black och GT Silver. Porsche erbjuder också Lava Orange och Miami Blue som specialfärger.
Den 220 kW (300 hk) starka turboladdade boxermotorn gör  attPorsche 718 T accelererar den från 0 – 100 km/tim på 5,1 (4,7) sekunder. Toppfarten är 275 km/tim.

Sport Chrono-paketet som är standard i 718 T, erbjuder inställningarna Normal, Sport, Sport Plus samt Individual. Inställningarna sköts med Mode Switch-reglaget på ratten. Sport och Sport Plus aktiverar en sportigare inställning både av motorstyrningen och gaspedalen. Porsche 718 Cayman T kostar i Sverige från 639 000 kronor och 718 Boxster T från 660 000 kronor. De nya modellerna kan beställas från och med nu.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com