Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är Opels första helelektriska transportbil

Nu kan hantverkare och transportföretag köra miljövänligare. Här är nämligen Opels första fullt elektriska transportbil.
”Nya Opel Vivaro-e för att erbjuda lösningar till så många kunder som möjligt. Därför kommer Opels nya transportbil i tre längder, med massor av ombyggnadsmöjligheter och stor flexibilitet” skriver Opel i ett pressmeddelande.

Opel Vivaro-e är den första fullt elektriska transportbilen som presenteras av Opel och den anländer till en marknad som allt mer efterfrågar utsläppsfria transporter och tjänster. Vilken egenföretagare vill inte betala så lite fordonsskatt som möjligt?

Nya Opel Vivaro-e är tillgänglig i tre längder och i flera olika utföranden. Bland annat finns två olika batteripaket att välja på: den större versionen har ett 75 kWh batteri och en elektrisk räckvidd på upp till 330 kilometer (WLTP). Sen finns det en mindre och billigare version med ett 50 kWh batteri och en räckvidd på 230 kilometer (WLTP).
Den elektriska drivlinan genererar 100 kW (136 hk) och ett vridmoment på 260 Nm. Bromssystemet återvinner dessutom den energi som uppstår i samband med både acceleration och inbromsning.

Batterierna förvaras under lastutrymmet och det gör att Opel Vivaro-e har ett rymligt lastutrymme ”utan några onödiga kompromisser”, som Opel uttrycker sig.
Dessutom sägs batteriernas placering bidra till en lägre tyngdpunkt och därmed en bättre körupplevelse.

Opeln erbjuder en 11 kW-trefasladdare eller en 7,4 kW enfasladdare, och kan snabbladdas till 80 procent av batterikapaciteten på 30 minuter och har en batterigaranti på 8 år/160 000 km.

”Den kompakta 4,6-metersversionen av nya Opel Vivaro-e erbjuder exempelvis en vändcirkel på dryga 11 meter, vilket gör den väldigt smidig i trängre utrymmen. Lastutrymmet är trots detta på rymliga 4,6 kubikmeter och ökar till 5,1 kubik om man använder FlexCargo-genomlastningen på passagerarsidan, vilket även möjliggör transporter av föremål som är upp till 3,32 meter långa” skriver Opel i sitt pressmeddelande.

Nya Opel Vivaro-e kommer även i en version på 4,95 meter och en större version på 5,3 meter och har då ett lastutrymme på 5,8 respektive 6,6 kubikmeter. Då kan man transportera föremål som är upp till 3,67 meter respektive fyra meter.

Utbudet av säkerhet- och förarassistanssystem är tämligen stort, bl a en head up-display, filhållningsassistent, utökad skyltavläsning, trötthetsvarnare, semi-adaptiv farthållare, kollisionsvarnare, Automatic Emergency Braking och 3D-navigation.

Hitta transportbilar här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com