Redaktionen tipsar

Fords nya transportbil ska klara riktigt tuffa tag

Ford kommer med två nya versioner av storsäljande Transit.
Trail är en fraktare för terrängen. Active ska vara både suv och transportbil – samtidigt.

Även om Ford tappat lite på personbilarna är märket störst i Europa på transportbilar. Förra året gjorde Ford sitt bästa transportbilsår på 25 år och var störst för femte året i rad. Nu förstärks utbudet med två nya Transit-modeller.

– Modellerna Active och Trail visar hur mångsidig och kapabel Transit-serien kan vara. Från företag som behöver köra på tuffa vägunderlag till aktiva och äventyrliga familjer, så finns det en Transit som passar allas behov, säger Hans Schep, chef för transportbilar på Ford Europa.

Transit Trail har mekanisk differentialbroms för bättre grepp på tuffa vägunderlag och modellen finns även med intelligent fyrhjulsdrift. Active har istället en SUV-inspirerad stil för Transit Custom med unik interiörutrustningslista, och även den finns med mekanisk differentialbroms.

Nya Transit Trail har designats specifikt för tuffa körmiljöer och får bättre grepp med en mekanisk differentialbroms, mLSD, tillsammans med framhjulsdrift, och Transit Trail går också att få med intelligent fyrhjulsdrift för mer utmanade vägunderlag.

Fyrhjulsdrift kompletteras också med två extra körlägen, för att ge bättre prestanda och stärka förarens självförtroende i olika körsituationer. Fyrhjulsdriften kan vid behov låsas till att fördela vridmomentet jämnt mellan fram- och bakaxlarna på väglag med extremt dåligt grepp.

Trail-versionen har svartklädda främre och bakre nedre stötfångare och sidopaneler. Texten ”Ford” i stora bokstäver i den matta, svarta grillen ger en djärv och bestämd attityd som kompletteras med unika 16-tums lättmetallfälgar och ”Trail”-logotypen på ytterdörrarna.

Active erbjuder mer utrymme och lastförmåga och kännetecknas av ett SUV-inspirerat yttre med 17-tums lättmetallfälgar, signaturnätgrill och inklädda hjulbågar, karossidor, bakre stötfångare och sidospeglar. En Active-dekal bak på bilen kompletteras med Active-emblem på varje vinge. Transit Custom Active går också att få med mLSD. Active har en unik interiörspecifikation, med bland annat halvlädersäten.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com