Redaktionen tipsar

Här är Black Phantom - "svartare bil går inte att köpa"

Svart, svart och så extra svart. Den här Audi RS7:an – med det passande namnet Black Phantom – är en av de mörkare bilarna på svenska marknaden just nu.
– Ja, den är unik och dessutom så nära man kan komma en supersportbil, trots att den är en femdörrars familjekärra, säger Alexander, säljare på Carporten i Vendelsö.

Färgkonsulter (jo, det är ett yrke) brukar då och då förklara vad vår bils färg egentligen säger om oss. Och svart är färgen som symboliserar makt. Du är antagligen svårövertalad och har en stark vilja. Din personlighet osar hög status och du kan till och med uppfattas som lite farlig och rebellisk.
Så om du vill uppfattas som extra farlig och rebellisk bör du satsa på den här Audi RS7 som är till salu på Carporten. Allt på bilen är svart.
– Alla detaljer som normalt brukar vara i silver eller grått är helt svarta, säger säljaren Alexander.
Det kallas black optik på Audispråk och dessutom har Carporten själva hittat ett annat uttryck för att förklara bilens utseende:
– Vi säger Black Phantom för att särskilja bilen från andra svarta modeller. Oftast har andra svarta bilar en nyans av lila eller blått, men inte den här bilen.

Nu har vi bara pratat om färgen. Dags att prata om musklerna också:
V8 TFSI-maskinen på 4,0 liter med dubbla turboaggregat ger häftiga 560 hästkrafter och maxvridet 700 Nm. Det ger 0-100 på 3,9 sekunder och 305 km/h i toppfart. Och när kraften från motorn passerat växellådan når den ut till alla fyra hjul eftersom bilen är fyrhjulsdriven.
– Jag skulle kalla den här bilen för en unik supersedan, så nära man kan komma en supersportbil fast formen är en femdörrars familjekärra.
– En supersportbil som Lamborghini Gallardo har 520 hästar, den här Audin har ytterligare 40.

Se annonsen här

Och bilen är ganska bränsleekonomisk för att vara en V8:a?
– Ja, i princip halva motorn stängs av när man kör lugnt. Den har cylinderavstängning som betyder att vid låg belastning används endast cylindrarna 1, 4, 6 och 7. Då kommer man ner under litern/ milen, säger Alexander, säljare på Carporten.
– Jag har själv haft en RS7:a och den är inte så blodigt dyr att äga. Och den passar i olika sammanhang: både när man åker från mataffären och på en racingbana. Om man möter en supersportbil på bana så kan den här här bilen bjuda på en bra kamp.

Se annonsen här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com