Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Se bilderna: Nya uppfräschade Audi R8

Så många hästkrafter får Audis värsting

I natt släppte Audi första bilderna på nya ansiktslyftade supersportbilen R8.
Bilen får bland annat ny grill, svarta trimdetaljer och nya spoilern.
Dessutom får motorerna fler hästkrafter.

I förra veckan släppte Audi en specialversion i 10 exemplar av R8, mest för den amerikanska marknaden. Det var mest en försmak, för den här veckan släpper de en ganska rejält faceliftad version av supersportbilen R8 som nu har några år på nacken i sitt senaste utförande.

Utseendemässigt får bilen bland annat en ny grill med honungsceller, mörkare huvudstrålkastare och svart designtrim. Dessutom får bilen nya spoilern och djupare sidokjolar. Helheten gör att bilen ser betydligt mer aggressiv ut än tidigare.

Inredningen är i stort sett oförändrad, men under huven händer det grejer. Standard-V10:an får effekten höjd till 562 hästkrafter, medan V10 plus numera har 611 hästkrafter.

Standardversionen gör nu 0-100 på cirka 3,5 sekunder, medan prestandversionen kapar bort ytterligare några 10-delar. Bilen har blivit 20 kilo tyngre på grund av avgasrening som behövs för att klara WLTP-normerna.

Tidigare versioner av R8 har haft en frisk aptit på däck, men Audi hoppas att ett nytt däck från Michelin ska råda bot på det problemet.

Priserna blir oförändrade, vilket innebär cirka 1,6 – 1,8 miljoner kronor beroende på version.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com