Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är bilmärkena som oftast kör för fort

Tyskt i topp - men ägare av amerikansk tillverkare allra värst, visar nya siffror

Statistik från ett norskt försäkringsbolag visar att Teslaförare oftast bryter mot hastighetsbegränsningarna. Inte helt överraskande följs amerikanska elbilar av BMW och Audi i toppen på fortkörningslistan.
Men fjärde- och femteplaceringen förvånar mer.

Det norska försäkringsbolaget Fremtind har registrerat 30.000 av sina kunders körmönster sedan tre år tillbaka. Totalt har 14 miljoner kilometer registrerats. Främst används statistiken för att avgöra försäkringskostnaden beroende på hur mycket kunden gör. Det delas då ut en premie för god bilkörning. Men dålig bilkörning renderar i tidningsrubriker, visar det sig.

En annan norsk aktör, nyhetssajten Broom, har nämligen tagit del av spännande uppgifter från Fremtind om vilka bilmärken som oftast kör för fort. Detta har varit en het debatt länge, ofta byggd på antaganden och med sneglingar mot de tyska bilmärkena. Statistiken lär nog kasta mer bensin i elden. Eller ska vi säga el?

Tesla hamnar högst upp i statistiken.

Det visar sig nämligen att Tesla-förare är de som oftast bryter mot

hastighetsbegränsningarna, bland det berörda försäkringsbolagets kunder i Norge åtminstone. Efter det följer BMW och Audi på andra respektive tredje plats.

Sedan kommer två överraskningar. Det visar sig att Citroën-förare är fjärde mest benägna att köra för fort och Subaru kommer på femte plats.

Nämnas bör är att resultaten inte baserats på hur många km/h kunderna kört för fort utan hur stor andel av resorna som har brutit mot hastighetsbegränsningen.

Statistiken har också brutits ned för att visa vilka bilmärken som oftast kör för fort på 80-sträckor. Där seglar Audi upp till förstaplatsen, följt av BMW och sedan Tesla på tredjeplatsen. Hyundai och Mercedes kniper också platser på den inte så åtråvärda topp fem-listan.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com