Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är Årets bil i världen 2021

Toyota Yaris var favorit

Större
Stäng
  • Foto: Volkswagen
    Foto: Volkswagen
  • Foto: Volkswagen
    Foto: Volkswagen
  • Foto: Volkswagen
  • Foto: Volkswagen
  • Foto: Volkswagen
  • Foto: Volkswagen

Nu har Årets bil i världen 2021 utsetts och det blev tysk elbilsvinst.

Toyota Yaris utnämndes till Årets bil i Europa, och hade chansen att ta ytterligare ett pris som Årets bil i världen, men så blev inte fallet. I stället var det Volkswagen ID.4 som tog hem den prestigefulla utmärkelsen. 

Juryn består av 90 journalister från 28 länder och röstade fram den elektriska suven som vinnare. Därmed är det femte gången som Volkswagen tog hem priset. För att vara berättigad till att nomineras, måste modellen tillverkas i minst 10 000 exemplar per år och säljas på minst två kontinenter. 

– Vi är väldigt glada över att vår ID.4 utsågs till World Car of the Year. Inte bara för att det är ett av de viktigaste bilpriserna i världen – utan för att juryn också hedrade en bra idé och ett fantastiskt team. ID.4 är den första ID.-modellen för det viktigaste segmentet i  Europa, Kina och USA och leder vår elbilsoffensiv runt om i världen. En övertygande bil, en utmärkt idé – och priset World Car of the Year? Det passar oss bra! säger Ralf Brandstätter, VD för märket Volkswagen.

Men det fanns även i andra klasser där vinnare utsågs. Mercedes-Benz S-klass utsågs till Årets lyxbil, medan Porsche 911 Turbo utsågs till Årets sportbil, Honda e som Årets stadsbil och designpriset gick till Land Rover Defender. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com