Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Galna projektet: renovera totalkraschade BMW:n

Video: Se hopplösa vraket som räddas

Är det här vårens svettigaste bilprojekt? En självutnämnd ”vrakräddare” i USA jobbar tålmodigt på att få den här demolerade BMW X6 M i körbart skick igen.
– Det är en present till min fru, jag vet hur mycket hon gillar en sån här modell, säger Salvage MasterV på Youtube.
Se filmen när han hämtar bilen, som skulle få de flesta att ge upp bara vid åsynen.

Inte nog med att Salvage MasterV på Youtube tar sig an den här totalkvaddade bilen, han gav sig in i en budstrid om bilen och åkte dessutom 20 timmar med släpvagn för att hämta hem vraket, i november i fjol. Man kan inte anklaga Salvage Master (okänt vad hans riktiga namn är) för att vara pessimistiskt lagd. Bilderna på bilen avskräcker troligen de flesta mekaniker.

Bilen – en BMW X6 M från 2019 – var inblandad i en otäck krasch på en motorväg i USA för nio månader sedan. Föraren körde i uppskattningsvis 160 km/h när han fick panikbromsa, men hamnade under en långtradare. Dörren på förarsidan har slitits loss i den våldsamma olyckan, men det är oklart om det var räddningspersonal som skar upp dörren för att få ut föraren eller om dörren slets upp i olycksögonblicket. Hur som helst: det är VÄLDIGT mycket tid och pengar som behöver läggas ner för att få den här bilen säker igen och i kördugligt skick.

Välj bland 206 BMW X6 här

I dessa coronatider har du kanske lite extra tid att titta på Youtube, för det är 12 avsnitt som Salvage MasterV lagt upp och det är en studie i galet projekt.
Ovanför artikeln ser du som sagt det första klippet, där man ser i vilket uselt skick bilen var från början.
– Jag har en månad på mig, sen måste bilen vara klar. Men jag trodde inte att bilen skulle vara i så HÄR uselt skick när jag budade på den.
– Nu måste jag prata med en kille på en bilskrot som har delar och kolla om jag kan göra en bra deal med honom. För jag behöver en helt ny sida och tak.
– Men jag gillar interiören….röda säten är fint!

Är du nyfiken på om Salvage MasterV lyckas förvandla skrothögen till en fullt fungerande BMW X6 M igen?
Antingen går du in på hans Youtube-kanal – eller så väntar du på Bytbils nästa artikel.

Välj bland 206 stycken BMW X6 här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com