Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW:s nya X6 – med ännu större grill

Trots tillverkarens löfte – njurarna växer

Stor, större, störst. BMW låter grillen växa till enorma proportioner på nya X6.
I natt släpptes bilderna på bilen med en design som beskrivs som ”aggressivare”.

BMW har de senaste månaderna fått massiv kritik för att bilarna utrustas med allt större njurar i grillen. Den kritiken lär inte avta efter de här bilderna på 2020 års modell av X6.
BMW-ledningen lovade för en tid sedan att stoppa storlekshysterin, men det kanske gäller bilar som kommer först om några år.
Kritiken började redan när X7:an visades upp tidigare i år. Många menade att grillarna på bilarna har blivit vulgärt stora. Motorjournalisten Jason Cammisa ville visa skillnaden jämfört med hur bilarna såg ut för 30 år sen, så han skruvade helt enkelt av grillarna från en gammal E30 3-serie och gjorde samma sak med nya BMW X7. Sedan fick de byta plats med varandra. Intrycket visar även att bilarna på 30 år har blivit oerhört mycket större.
Här kan du se skillnaden.

Så större bilar kanske måste ha större njurar. För nya X6 ger ett massivt intryck på de nya bilderna som släpptes i natt. Förutom de båda njurarna har en rad andra förändringar gjorts i designen. En aggressivare stötfångare fram med stora luftintag, aningen smalare lysen, lite mer skulpterad plåt.
Men den största förändringen syns möjligen på bilens bakdel: en integrerad spoiler, slimmade bakljus (från 8-serien).

Interiören är i princip identisk som X5, med sportiga lädersäten där fram. Och där bak finns split-säten som flyttas bakåt och ökar lastkapaciteten från 580 liter till 1 530 liter.
Även motoralternativen blir i princip identiska med X5:an. Det betyder att den mest kraftfulla X6:an blir en xDrive50i, en 4.4-liters V8 på 520 hästkrater, 750 Nm vridmoment och som gör 0-100 på strax över fyra sekunder.

Tillverkningen börjar i augusti, men det är så länge okänt när de första bilarna börjar säljas i Sverige.

VÄLJ BLAND 900 BMW HÄR

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com