Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Galna limousinen - nu kan du flyga lågt helt lagligt

Har du också drabbats av flygabstinens under coronakrisen?
Då kan Learmousine vara den perfekta bilen för dig.
Nu säljs det gatlegala flygplanet på auktion.

Här är limousinen för de verkliga jetsetarna. Learmousine är ett Learjet flygplan som har blivit förkortat och ombyggt till en rullande limousine. Och fordonet är helt gatlegalt, åtminstone i USA.

Bilen konstruerades för några år sedan av Dan Harris i Oregon och han har till och med skyddat sin konstruktion med flera patent. Chicagofirman Exotic Coach förverkligade de högtflygande idéerna till en lågt flygande limousin. Totalt tog det två år att få ihop bygget, 40 000 mantimmar har pljöts ner.

Från början var limousinen en ett Learjet privatjetplan, men nu är den förkortad till en limousine som är 13 meter lång och nästan tre meter bred. Limon är försedd med all tänkbar lyx såsom bar, ljud- och bildanläggningar och kameror för att dokumentera ditt party. Stereon är på

Vingarna är bortkapade från det gamla flygplanet, men stjärtvingarna finns kvar, men går att fälla in om du ska köra på trånga platser. Där motorerna tidigare satt sitter nu gigantiska högtalare som både kan spela musik och imitera jet-effekter från ett flygplan.

Någonstans djupt inne i chassit har en V8-motor på 8,1 liter från Chevrolet gömts undan. Motorn lämnar 400 hk och kraften kommer ner i backen tack vare 28-tums lättmetallhjul och däck i dimensionen 325/25-R28.

Det finns plats för 18 passagerare i det rullande flygplanet och de sitter skönt på lädersäten som sytts med diamantmönster. Om du tycker det känns läskigt att köra långt med limon så ingår det både en lång trailer och en rejäl Cheva pickup för att transportera Learmousinen.

Det bästa av allt har vi sparat till sist. Limousinen kan bli din via en kommande auktion hos Mecum i USA.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com