Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första bilderna på nya Skoda Superb

Kommer som Scout-version och får facelift

På torsdag sker premiären av nya Skoda Superb. Men redan nu kan vi visa bilderna på bilen, tack vare kinesiska bildläckor. Bilen får bland annat LED-strålkastare och kommer också i terrängversionen Scout och som hybrid.

Skoda Superb är ett av de vettigare och mer kostnadseffektiva valen för dig som vill åka stor bil, men inte måste ha ett prestigefyllt emblem på bakluckan. Superb erbjuder all teknik från sina stora syskon i Volkswagen-familjen, men prislappen är mer moderat.

Nu kommer bilen i en uppdaterad version med omgjord grill, front och bak och dessutom nya LED-strålkastare. Vi vet inget om motorerna än, men i Kina släpps bilen turbomotorer på 1,4 liter och 2,0 liter, enligt kinesisk press. Merparten av bilarna kommer säljas med den klassiska sjustegade DSG-lådan som vi känner väl från en mängd VW-modeller.

Enligt uppgift kommer bilen också för första gången som hybrid, med teknik från Volkswagen Passat GTE, vilket innebär 230 hk och en räckvidd på 50 km enligt WLTP-normen.

Förutom faceliften kommer Skoda också visa upp en Scout-version av Superb. Bilen kommer bli en konkurrent till Volvos Cross country-versioner av V60 och V90, men med lägre pris.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com