Redaktionen tipsar

FÖRSTA BILDERNA: Här är nya BMW 2-serie Gran Coupe

Bilderna på nya sportsedanen läckte ut i förväg

Med bara timmar kvar till BMW:s premiärevent läckte bilderna på nya 2-serie Gran Coupe ut.  Bilderna avslöjar en läcker sedan som kommer göra livet surt för Mercedes CLA. Hybridversionen 225e kommer bli populär i Sverige.

Natten till onsdagen svensk tid håller BMW ett stort premiärevent för nya 2-serie Gran Coupe, men redan nu kan BytBil visa bilderna, tack vare sydafrikanska vloggern Caleb J. Schroëter.

Bilderna visar att 2-serie Gran Coupe får en helt egen identitet och inte bär nära släktskap med varken nya 1-serien eller 3-serien. Interiört sett sägs bilen få en helt ny layout, men som påminner om nya 1-serien. Det innebär att BMW behåller en hel del knappar och vred och inte bara förlitar sig till touchskärmar.

Motormässigt handlar det om tre- och fyrcylindriga motorer som är hämtade från 1-serien och 3-serioen. Senare kommer också en 6-cylindrig M2 med två dörrar och en cabriolet.

Instegsmotorn blir den trecylindriga 218i på 140 hk med turbo. En riktigt trevlig liten motor. 220i och 225i kommer med fyrcylindrig bensinare på 190 hk respektive 250 hk. Dieslarna sträcker sig från 218d med 148 hk till 225d med 221 hk. Senare tillkommer också en M235i. Bilen har en sexväxlad manue4ll låda som standard, åttastegs automat kommer som tillval.

M2 Gran Coupe lär få en treliters sexcylindrig motor med turbo på 3 liter och närmare 400 hk.

Den intressantaste modellen för svenskt vidkommande är ändå laddhybriden 225e som kommer med den trepipiga 1,5litersmotorn på 140 hk i kombination med en elmotor. Räckvidden på eldrift kommer att vara omkring 50 km.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com