Redaktionen tipsar

Förolyckade stjärnans ikoniska BMW säljs för miljonbelopp

En sällsynt och eftertraktad bilmodell med en känd person som ägare.
Då kan priset för en klassisk bil lyfta mot himlen.
Förolyckade ”Fast and Furious”-stjärnan Paul Walkers BMW M3 E30 från 1991 är nu till salu för miljonbelopp.

Paul Walker blev berömd hos många bilfans för sin roll som Brian O’Conner i ”Fast and Furious”, men avled tragiskt i en bilkrasch med en Porsche Carrera GT 2013.

Walker var en större bilfanatiker än vad många förstod. Han hade en stor bilsamling, och det som låg honom varmast om hjärtat var BMW-bilar, allra helst av modellen M3. I början av året auktionerades flera av hans ovanliga BMW-bilar ut och nu säljs stjärnans röda BMW M3 E30 på Ebay.

Det handlar om en bil av årsmodell 1991 som är i absolut toppskick. Redan en vanlig M3 E30 är en av de dyraste klassiska BMW-modellerna, och har den ägts av Paul Walker och har endast 2000 mil på mätaren blir priset närmast astronomiskt. Ebay-säljaren begär minst 1,5 miljoner kronor för bilen.

Kanske är bilen värd pengarna, för BMW M3 E30 är inte vilken BMW-modell som helst, den startade hela hypen med M-bilar tillsammans med M5 i mitten av 80-talet och ses som en helig modell av de puritanska BMW-fansen.

Från början skulle bilen endast göras i 5000 exemplar som skulle säljas inom ett år för att få modellen homologerad för racing. Men kompromissen mellan racerbil och gatbil blev braksuccé och i dag får du betala från en halv miljon kronor för en BMW M3 av första generationen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com