Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fina bilar går under klubban i Sverige

21 olika bilar har lämnats in

Större
Stäng
  • Foto: Bilweb Auctions
    Foto: Bilweb Auctions
  • Foto: Bilweb Auctions

En limousin från 1950, en av världens mest tillverkade bilar, och en sportig Volvo är några av de bilar som går under klubban på auktion i Sverige.

Den 12 februari startar auktionen hos Bilweb Auctions och i skrivande stund har 21 olika bilar lämnats in. Bland annat Finns en BMW 340 Limousine från 1950. BMW 340 tillverkades i BMW:s största fabrik i Eisenach i mitten av Tyskland och hamnade bakom järnridån efter andra världskriget. Dock fortsatte tillverkningen, utan utveckling och under samma namn. Just det här exemplaret har ingått i Sparreholms samlingar och stått i muséet sedan hösten 2005.

”Bilen är riktigt fint renoverad i Sverige på 1980-talet och fortfarande fräsch i alla detaljer. Navkaplar saknas dock och bilen har inte körts sedan 2008”, säger Peter Sundfeldts, värderingsman på Bilweb Auctions.

Bilen är renoverad till utställningskick i alla detaljer och mätarställningen står på 47 200. Den har en tvåliters, sexcylindrig motor som genererar 54 hästkrafter. Den har ett bedömt värde på mellan 180 000 och 280 000 kronor.

Foto: Bilweb Auctions

 

En annan modell som auktioneras ut, är en Ford TT buss från 1920. T-Forden är en av världens mest byggda bilar. Den tillverkades i många olika utföranden. Bussarna baserades ofta på lastbilschassin och är idag sällsynta, eftersom de användes som bruksfordon med passagerare, samt last, tills de var utslitna och fick tjäna som reservdelsbilar för andra. 

Den här TT-bussen renoverades på 1980-talet och har sedan dess varit utställd på Sparreholms bilmuseum. 

LÄS MER: Döde “Fast & Furious”-stjärnans bil såld på auktion för miljonbelopp

”Mycket fint skick i allt. Ser körklar ut men behöver en service då den ej varit ute på 10 år. Däcken tappar luft på några veckor. Motorn går runt för hand” noterar Peter Sundfeldt.

Dock är inte registreringsnumret längre giltigt. Därmed får köparen undersöka om den går att registrera igen eller inte. Fordonet värderas mellan 90 000 och 140 000 kronor.

Foto: Bilweb Auctions

 

Ytterligare en bil som går under klubban, är en Volvo 1800 ES, årsmodell 1972. Volvo 1800 ES är en bakhjulsdriven tvåsitsig coupé som tillverkades mellan 1961 och 1973. ES-modellen, tillverkades mellan 1972 och 73. 

Bilen köptes till Sparreholms samlingar 1979 och har enbart används sporadiskt under sommarhalvåren fram till 1998, då den ställdes av. Den omlackerades 1980 och är fortfarande i fint skick. Invändig och i övrigt är den i orört originalskick. Den har rullat strax över 11 000 mil. Den värderas till mellan 170 och 220 000 kronor.  

”Fint skick, äldre omlackering som stått sig bra. Behöver startservice och bromsöversyn. Motorn går runt för hand. Batteri saknas” skriver  Peter Sundfeldt.

Foto: Bilweb Auctions

LÄS ÄVEN: Ett av de få exemplaren av Bristol 400 som finns kvar i världen

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com