Redaktionen tipsar

Fick 1546 hästkrafter i 65-årspresent

Monsterversion av fyradörrarsbilen Dodge Charger SRT Hellcat

Här är monsterversionen av Dodge Charger som kan vara världens starkaste fyradrörrarsbil. Den ombyggda bilen har 1546 hästkrafter och avgasrör i framskärmarna.  Nu ska en lycklig man få den i 65-årspresent.

Det nya rekordbygget visas upp på Sema Show i USA i dagarna. Bilen är i grunden en Dodge Charger Pursuit SRT Hellcat men originalmotorn lämnar bara 700 hk, så den har trimmats upp rejält. Kompressorn har åkt all världens väg. I stället har två Precision 6466 kullagrade turboladdare ersatt kompressorn. Även bränslesystemet är utbytt mot en trippelpump med 1700-cc bränslespridare. Dessutom är topparna utbytta, bland annat. Bilen körs på E85 och turboaggregaten laddar inte mindre än 1,8 bars laddtryck. Bakom bygget ligger SpeedKore Performance Group i Wisconsin.

Summan av kardemumman är att bilens motor ger 1546 hästkrafter. Några prestandasiffror är ännu inte officiella, men toppfarten är förstås närmare 400 km/h än 300, om nu Chargerns mindre aerodynamiska kaross klarar sådana farter. För att få ner all effekt i backen så är bilen fyrhjulsdriven.

För att V8:an ska kunna andas bättre finns avgasrör i de främre stötfångarna. Nu är det inte helt lagligt att köra så på allmän väg, så det går enkelt att byta till ett traditionellt utblås i bakändan.

Naturligtvis måste en Charger med över 1500 hk ha en matchande exteriör. Bilen är breddad med en kolfibersats, även motorhuv, stötfångare och spoilers är gjorda av det lätta grafitmaterialet. Dessutom har bilen Bogart-fälgar med Mickey Thompson ET Street-däck.

Bilen är beställd av ett Dodge-fan vid namn Alex Palermo. Men det är inte han som ska ha den, den är köpt för att ge till hans bror i 65-årspresent. Vilken dröm att få en bil med 1546 hk lagom till pensionen! Ja, tack, brorsan!

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com