Redaktionen tipsar

Lucka I Hjulkalendern: 1200 hästkrafter!

Välkommen tillbaka till BytBils hjulkalender!
Bakom den första luckan hittar du världens kanske starkaste Mustang, och den är inte elektrisk.
Vad sägs om en ombyggd Ford Mustang Shelby GT500 från Hennessey med 1200 hästkrafter?

Redan i original lämnar Ford Mustang Shelby GT500 760 hk.  Den kompressormatade 5,2-liters Predator-V8:an gör att bilen klarar kvartsmilen på snabba 10,6 sekunder.

Trimningsföretaget och bilbyggarna på Hennessey Performance tycker dock inte att det är tillräckligt mycket effekt. På något sätt har de lyckats höja effekten med 58 procent till galna 1200 hk. Bilen heter Hennessey GT500 Venom 1200.

Hur går det egentligen till att åstadkomma en så radikal effektökning och producera en av världens starkaste motorer? Hennessey är dessutom kända för att producera hållbara och pålitliga motorer. Till att börja med tar Hennessey bort den originalmonterade kompressorn och byter ut bränslesystemet. Dessutom är stora delar av motorblocket i V8:an specialkomponenter, bland annat kolvar och vevstakar. Ett nytt bränslesystem ser till att motorn får tillräckligt med bränsle. Men kronan på verket är två turboaggregat med laddluftkylare.

Dessutom får bilen en 7-stegs förstärkt växellåda med dubbelkoppling för att klara all kraft. Bilen testas i 150 mil innan den levereras till kunden. Varje bil testas på rullande landsäg för att säkerställa att effekten är 1200 hästkrafter vid 7100 varv och vridmomenten ska vara 1355 Nm. Effekten uppnås på E85 eller 109 oktan racingbränsle.

Bilen kommer med en del exteriöra och interiöra uppgraderingar från Hennessey, men i stora drag är det en Shelby GT500. Någon toppfart anges inte, men uppgifter talar om att bilen toppar över 350 km/h och accelererar upp till 100 km/h på cirka två sekunder.

Mer perfekt hjulklappsbil är nog svårt att hitta. Dessutom lämnar Hennessey ett års fabriksgaranti upp till 2000 mil. Missa inte nästa lucka i morgon!

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com