Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fem tips: Så får du ut mest av bilens värde

Finns mycket pengar att tjäna, eller förlora

Större
Stäng
  • En man håller på att mecka med sin bil.
    Det gäller att hålla bilen i bra skick. Foto: Pixabay.
  • Det gäller att hålla bilen i bra skick. Foto: Pixabay.

Med tiden tappar nästan alla bilar i värde. Men vad ska du göra för att behålla bilen i toppskick inför en potentiell försäljning? Det finns ett par tips att tänka på.

Den begagnade bilmarknaden är het just nu, visar Blockets senaste siffror. Sommarens intresse för att köpa begagnade bilar har varit rekordstort.

Men om du nu ska sälja eller köpa en begagnad bil, vad ska man tänka på inför en potentiell bilaffär?

Med tiden tappar nästan alla bilar i värde, men med en liten ansträngning så kan du hålla bilen i toppskick, vilket gynnar dig och din plånbok när du ska sälja fordonet vidare. Ofta handlar det om små detaljer som man glömmer bort, eller som det slarvas med. Kamux kommer nu med ett par tips för att få ut mest av bilens värde.

Att se till att vårda bilen ordentligt är a och o. Rostfläckar kommer köpare höja ögonbrynen åt och göra dem tveksamma. Tvätta bilen regelbundet och fixa till rostskador så fort de dyker upp.

LÄS MER: Ny studie – BMW-ägare sämsta bilförarna

Även insidan behöver lite kärlek då och då. Få in en rutin att städa insidan av bilen grundligt några gånger om året. Ta en extra noggrann titt på insidan när det börjar bli dags att sälja. Behöver något bytas ut, eller måste du laga klädseln?

Att serva bilen så fort den behöver service ingår i att ta hand om bilen. En bra och seriös verkstad ska genomföra detta och de ska föra in servicen i digitala serviceböcker, och det gäller även besiktningar. Spara papper på den senaste besiktningen så att du kan visa upp för den nya ägaren.

Ett sätt att se till att bilen håller sig ren och att smuts inte fastnar lika lätt är att vaxa bilen. Även lackpolering kan ge ett långvarigt skydd, och är en värd investering. Det leder till att bilen behåller sitt värde på ett bättre sätt.

Sälj inte en bil med slitna däck eller trasig utrustning, då får du mindre pengar i plånboken. Det är väl investerade pengar att byta ut det trasiga i bilen strax innan det är dags att sälja, och kommer gynna dig att ha en bil med fina däck och en hel utrustning.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com