Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

F1-legenden: "Stäng av de här idioterna på livstid"

Video: Vansinnesattack under VM i gokart

När go kart-föraren Luca Corberi körde av banan försökte han hämnas på ett vansinnigt sätt. Han slet av fronten på sin gokart och kastade den mot en annan förare när tävlingen fortfarande pågick.
Efteråt gick Luca och hans pappa (som äger banan) till attack mot samma förare i depån med både slag och knuffar.

Ett sällsynt vansinnesattack i motorsportsammanhang inträffade den gångna helgen i italienska Lonato. Detta under VM i Gokart (FIA Karting KZ World Championship).

Den professionella gokart-föraren Luca Corberi, 23, var extra sugen på att vinna. Tävlingen hölls nämligen på en bana som hans pappa äger. Men det slutade i fullständig katastrof på hemmaplan.

På det nionde varvet körde Corberi av banan. Enligt Planet F1 ska han ha fått kontakt med Paolo Ippolitos fordon när de båda slogs om positionerna, vilket ledde till att Corberi tvingades avsluta racet.

Men istället för att lämna banan valde Corberi att slita av fronten från sin kraschade gokart. Sedan går han upp vid sidan av banan och inväntar Ippolito. När han är på väg att passera på det efterföljande varvet kastar Corberi fronten mot honom. Kastet missade Ippolito men träffade en annan konkurrent (videospelaren ovan).

Efter racet fortsatte skandalen. I ett annat videoklipp publicerat på Youtube (följ denna länk) ses Ippolito ta hand om sin gokart när han plötsligt blir tacklad av Corberi. Ett slagsmål utbryter i depån innan Corberi kan hållas fast.

Då kastar sig hans pappa in i handlingen genom att inspringandes tackla in Ippolito i väggen igen, följt av vidare handgemäng. Sådan son, sådan far.

Kritiken har föga förvånande varit väldigt hård. FIA utreder incidenten och Jenson Button, tidigare världsmästare i F1 och numera kommentator, är inte nådig i sin bedömning.

”Luca Corberi har precis förstört alla chanser han hade på en racingkarriär efter hans vidriga beteende på FIA Karting World Champs. Hans pappa äger banan och ses tackla killen (Ippolito, reds anm) in i en vägg. Livstidsavstängning för båda dessa idioter, tack”, skriver Button på Twitter.

Corberi ska, enligt italienska Gazetto Motori, senare ha bett om ursäkt för sitt beteende på Facebook. Men framför allt ska han i inlägget också ha skrivit att han inte kommer att återvända till racing.

”Jag vill be om ursäkt till motorsport-communityn för vad jag har gjort. Det finns inga ursäkter som kan förklara varför jag agerade så vedervärdigt. Detta är något som jag aldrig har gjort i min 15 år långa karriär. Jag har beslutat mig för att inte ta del av någon annan motorsporttävling för resten av mitt liv. Det är inte för att göra mig själv rättvisa, det är helt enkelt det rätta att göra”, ska han ha skrivit på Facebook.

Om det är rätt beslut, och om det är ett beslut han kommer hålla fast vid, återstår att se. Det där Facebook-inlägget raderades nämligen senare.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com