Redaktionen tipsar

Enkla men viktiga säljtipset

Så får du bilen såld i heta begmånaden oktober

Oktober är den mest intensiva månaden för begagnathandel av bilar, enligt Blockets undersökning.
Ett av de viktigaste säljtipsen: Var tillgänglig över telefon.
– Att ringa är fortfarande det populäraste sättet att ta kontakt. En av de vanligaste frågorna är om bilen finns kvar, säger Linnea Aguera, presschef på Blocket Fordon.

Var tredje svensk som köper bil av en annan privatperson föredrar att ha en första kontakt med säljaren över telefon (35%), ungefär lika många (30%) föredrar mejl. Det visar Blockets undersökning i samarbete med Yougov.

Bland 18-34 åringar tycker 40 procent att mejl är det bästa sättet att ta kontakt med en privatsäljare – dubbelt så många som i åldersspannet 55+ där endast var femte (20 %) föredrar att mejla.

Att ringa är fortfarande det populäraste sättet att ta första kontakt vilket troligtvis beror på att man vill kunna få svar direkt på eventuella frågor och säkerställa att man är först till kvarn. Det vi också ser är att den äldre målgruppen inte är lika benägna att mejla säljaren. Säljer du din bil på Blocket måste du alltså vara beredd på att ha mobilen nära till hands för snabb affär, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket Fordon.

Under oktober månad är begagnathandeln av bilar som mest intensiv jämfört med andra månader. Utbudet peakar och efterfrågan är stor. Att komma först till kvarn är angeläget för många av köparna. Enligt Blockets undersökning vill säljaren, efter att hen tagit kontakt med säljaren, gärna få återkoppling från köparen inom 3 timmar i genomsnitt.

 – En av de vanligaste frågorna som privatsäljare får är om varan fortfarande finns kvar eller om den redan sålts. Det är därför en fördel för säljaren att vara tillgänglig på telefon och inte vänta med att svara en intresserad köpare alltför länge. Risken är ju annars att köparen tror att någon annan hunnit före, säger Linnéa Aguero.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com