Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

En första titt på nästa Toyota C-HR

Designmässig inspiration från hammarhajen

Andra generationens C-HR har nu smygvisats i form av Toyota C-HR Prologue.

På den svenska marknaden blir nya C-HR tillgänglig som både elhybrid och laddhybrid.

Under 2022 har Toyota C-HR varit en populär nybil i Sverige.

Det är den 23:e mest nyregistrerade bilen i landet fram till sista november och Toyotas fjärde mest nyregistrerade modell, efter Rav 4, Corolla och Yaris i den ordningen. Detta enligt Mobility Swedens statistik.

Men modellen har nära sex år på nacken och japanerna blickar framåt.

Under Toyotas årliga Kenshiki mediaforum i Bryssel visade de så en glimt av nästa generations C-HR. Uppgiften till designcentret ED² i franska Nice har varit att ”överträffa vad man redan hade uppnått”.

”Hammerhead design”

Toyota C-HR Prologue, som konceptbilen heter, vilar på samma DNA som den föregående generationen. Den har dock större hjul med kortare överhäng samtidigt som sportighetskänslan har ökat.

En detalj som känns igen från andra nya Toyota-modeller är fronten som utgår från vad som kallas ”hammerhead design”. Där har designteamet hämtat inspiration från hammarhajen för grillens och strålkastarnas utformning.

Några vidare specifikationer för nästa generations Toyota C-HR ges icke. Inte mer än att den blir tillgänglig som både elhybrid och laddhybrid på den svenska marknaden.

Vid ett senare tillfälle ska introduktion för modellen meddelas.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com