Redaktionen tipsar

"Elbilar är inget för dig"

Reklamfilmen som ska få dig att tänka om

Dålig räckvidd, ännu sämre på kalla vinterdagar och få laddstolpar. Där är några argument för att inte köpa elbil.
Nu vill Audi omvända skeptikerna med en stor reklamkampanj.
Se den ironiska filmen i bildspelet.

Det är bara veckor kvar innan nya Audi e-tron kommer ut på den svenska marknaden,.
Intresset har varit stort i Europa, och här i Sverige satte 700 intressenter upp sig på en väntelista redan för ett år sen.
Men så finns ju skeptikerna, de som inte är övertygade om elbilars förträfflighet. Inte minst bland Bytbils läsare märks ofta en skepsis mot elbilar.

Försäljning brukar liknas vid krig: köpare med garden uppe och försäljaren som måste bryta ner motståndet med tryggande argument.
Och att utbilda oss konsumenter kommer att bli en nyckelfaktor i elbilsrevolutionen, anser Audi. Därför har den tyska biltillverkaren satsat på en stor reklamkampanj där man både försöker utbilda och slå hål på några myter som många av oss gärna vill fortsätta tro på.
Kampanjen heter ”Inte för dig” och visar en tänkbar bilköpare som listar olika skäl för att han aldrig skulle köpa en elbil.
Därefter tar reklamen död på vart och ett av myterna på ett ganska listigt sätt. Se filmen och avgör själv.

Youtube-klippet visar en Audi e-tron som tar sig fram på smutsiga vägar och snöiga spår långt ute i naturen, och man får se hur man ladda sin bil i lugn och ro medan fossilbilsförare trängs vid en sliten bensinmack.

Kampanjen hyllas förstås stort av elbils-sajter, som Cleantechnica.com:
– Snyggt gjort, Audi! Filmen visar att elbilar inte är något att vara rädd för. Och man undrar varför Ford, General Motors eller Toyota inte har kommit på något lika smart? Nej, förstås, de ägnar istället tiden åt att gnälla över att ingen vill köpa elbilar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com