Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Dodge Durango kör ifrån Lamborghini Aventador

Dodge Durango SRT Hellcat borde vara en enkel match för Lamborghini Aventador. Men så enkelt är inte fallet.

Lamborghini Aventador är en fantastiskt och en ikonsik sportbil som lanseras för tio år sedan. När den står bredvid en Dodge Durango tror jag att många, inklusive dig, förväntar dig att den inte blir någon match för den italienska skönheten, men så enkelt är det inte. 

För det första är det en SRT Hellcat-version av Durango som har en 6,2-liters V8-motor med kompressor. Sedan kommer även trimningsföretaget Hennessey Performance (som bland annat har Superbilen Hennessey Venom F5 toppar över 500 km/h) in i bilden. De har gjort Dodgen till en ännu mer potent bil. 

De har trimmat till bilen så att Dodge Durango levererar 1 012 hästkrafter och 1 313 Nm i vridmoment. Den får en förbättrad kompressor, uppgraderas termostat, en ECU-uppdatering och en mängd med andra förbättringar. Den har i stor utsträckning testats och justerats i stor utsträckning på bromsbänk.

Redan när bilarna börjar rulla så har Dodgen övertaget och drar ifrån allt mer just längre de kör. Visserligen använde Aventador inte launch control, men det är fortfarande imponerande. Vid andra försöket så fick Dogen börja köra efter att Lamborghinin startade, men det hjälper inte speciellt mycket. 

Hennessey kommer bygga 50 exemplar av Durango SRT HPE1000. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com