Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Det här vet vi om Pagani C10

300 exemplar • Sexliters V12-motor med dubbelturbo

Större
Stäng
  • Pagani Huayra BC från 2016. Foto: Pagani
    Pagani Huayra BC från 2016. Foto: Pagani
  • Pagani Huayra BC från 2016. Foto: Pagani

Pagani jobbar på ersättaren till Huarya, och nu avslöjar sportbilstillverkaren nya detaljer om modellen.

I september berättade Pagani att de jobbar på en ersättare till Pagani Huarya och att den skulle få en sexliters biturboladdad V12-motor från Mercedes prestandaavdelning AMG. Enligt uppgifter skulle bilen lanseras 2023.

Nu har biltillverkarens vd, Horacio Pagani, avslöjat ytterligare några detaljer om den nya modellen, rapporterar Motor Authority. Det interna namnet för modellen är C10 (Huarya var C9) och den kommer lanseras någon gång i mitten av nästa år. Den kommer visas upp i Milano.

Totalt kommer 300 exemplar byggas, och det inkluderar både coupé- och cabrioletversioner, plus några specialvarianter. Enligt den italienska sportbilstillverkaren själva, så är alla bilar redan sålda. Det kan sättas i perspektiv med Huaray, där 280 exemplar byggdes.

Det är faktiskt två drivlinor som utvecklas, V12:an, och även en elektrisk drivlina. V12:an kommer finnas med en manuell låda, eller en paddelväxlad sekventiell låda. När det kommer till den elektriska drivlinan, är det möjligt att de kommer använda sig av teknik från Mercedes-Benz. De kan även använda sig av teknik från Lucid Motor. De ägs av den saudiarabiskt ägda statliga investeringsfonden Public Investment Fund. I augusti i år köpte de en 30 procentig andel i Pagani.

Det kan innebära att Pagani i framtiden använder sig av teknik från Lucid Air, som exempelvis har en effekt på 1 080 hästkrafter. Dock kommer C10 ha en effekt under 900 hästkrafter, oavsett drivlina, och toppfarten kommer vara 350 km/h.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com