Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då lanseras efterträdaren till Pagani Huayra

Sexliters biturboladdad V12

Större
Stäng
  • Pagani Huayra Roadster BC
    Pagani Huayra Roadster BC. Foto: Pagani
  • Pagani Huayra Roadster BC. Foto: Pagani

Efterträdaren till Pagani Huayra verkar vara på gång. Enligt den information som framkommit får den nya bilen en V12-motor från AMG som är kraftfullare än den i Huayra Roadster BC.

Den debuterade 2011 som ersättare till Pagani Zonda och tillverkades fram till 2018. Nu rapporterar Top Gear att efterträdaren till Huayra kommer anlända till marknaden 2023, ett par år försenad. Den levereras dessutom med en rolig nyhet, en turboladdad AMG V12a. Det är samma motor som sitter i Huayra Roadster BC, men blir antagligen ännu kraftfullare. Det ska sägas att Roadster BC levererar 790 rejäla hästkrafter och 1 050 Nm i vridmoment.

Bilen har det interna kodnamnet C10 och kommer ha en sexliters biturboladdad V12 som Mercedes-Benz prestandaavdelning AMG har tillverkat exklusivt för den italienska sportbilstillverkaren.

Motorn har byggts i samråd med Paganis kunder och självklart med AMG. När Pagani genomförde en undersökning med sina kunder var budskapet glasklart. De ville varken ha en hybrid-, eller elbilsversion av en ny Pagani. Dock fanns det önskemål om en lättare bil som var enkel att köra.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com