Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då lanseras Bentleys första elbil

Första elbilen från den brittiska lyxbilstillverkaren

Större
Stäng
  • Bentleys nya elbil kommer prismässigt ligga runt Mulsanne. Foto: Bentley
    Bentleys nya elbil kommer prismässigt ligga runt Mulsanne. Foto: Bentley
  • Bentleys nya elbil kommer prismässigt ligga runt Mulsanne. Foto: Bentley

Den brittiska lyxbilstillverkaren Bentley har avslöjat att de jobbar på sin första elbil, och den lanseras om ett tag.

Brittiska Bentley är kända för att tillverka exklusiva och lyxiga bilar. Men som alla andra biltillverkare får de anpassa sig till verkligheten och får fundera på elektrifiering av sina modeller.

Nu rapporterar Autocar att Bentley senare i år kommer påbörja testerna med sin första elbil. Enligt uppgifter till publikationen så kommer den nya elbilen börja säljas 2025, och kommer vara i prisklassen runt Bentley Mulsanne. Det betyder att den inte kommer kosta mindre än 155 000 pund, motsvarande 1,9 miljoner kronor. Så mycket kostar en ny Bentley Bentayga. Kunderna kommer få punga ut närmare 250 000 pund, motsvarande 3,1 miljoner svenska kronor.

Dock har Adrian Hallmark, som är vd för Bentley, inte avslöjat några detaljer om formen på bilen, om det blir en sedanliknande bil, eller suv. Fram till 2030 ska Bentley lanseras upp till fem nya elbilar.

Enligt den brittiska lyxbilstillverkaren kommer den nya elbilen få en ny design, snarare än att det blir en utveckling på någon av de nuvarande modellerna.

– Det är en stegvis produkt, så den kommer finnas tillsammans med våra nuvarande bilar. Vi försöker forma ett segment och en gamechanger, inte bara en elektrisk version av det som vi redan har. Den kommer vara mer progressiv jämfört med några av vår nuvarande designer. Inte så radikalt annorlunda, men det ger en signal om att vi går in i en ny era med detta fordon, säger Adrian Hallmark till Autocar.

Han påpekade att elbilen kommer se ut som en, kännas som en och rulla som en Bentley. Dock kommer hjulbasen vara lika stor som i dag. Det verkar även som att de tittar på alternativa laddmetoder, och det inkluderar induktionsladdning, eller någon sorts automatiserat system.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com