Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Corvette som tävlade i Le Mans går under klubban – förväntas säljas för miljoner

Större
Stäng
  • Foto: RM Sotheby’s
    Foto: RM Sotheby’s
  • Foto: RM Sotheby’s
    Foto: RM Sotheby’s
  • Foto: RM Sotheby’s
  • Foto: RM Sotheby’s
  • Foto: RM Sotheby’s
  • Foto: RM Sotheby’s

En Chevrolet Corvette som tävlade i Le Mans 1960 ska säljas på auktion och troddes vara förlorad för evigt. Den förväntas bli såld för miljoner. 

Den ser ut som vilken Chevrolet Corvette som helst från den tiden, men den här bilen har tävlat i den legendariska 24-timmarstävlingen på Le Mans 1960 och den kördes av Briggs Cunningham, ett känt namn inom motorsporten. 

Om drygt en månad så kommer bilen säljas på auktion hos RM Sotheby’s. Corvette nr 1 körde av Cunningham tillsammans med William Kimberly. Många trodde att bilen för alltid var förlorad. Den förväntas gå under klubban för över en miljon dollar. 

LÄS MER: Jerry Seinfelds Porsche 911 GT3 RS går under klubban

Bilen har chassinummer 00867S103535 och kraschade på 32:a varvet under Le Mans 24-timmarsloppet 1960, och bilen tog aldrig målflagg. Cunningham drev stallet som ställde upp med tre Corvetter, varav en, nr 3, vann sin klass. 

Nr 1 var försvunnen i årtionden, tills den hittades i ett förråd år 2012 i St Petersburg, Florida. Det var länge oklart vem som var ägaren, men de har retts ut. RM Sotheby’s kommer sälja bilen under en årlig auktion som pågår mellan 20 och 23 maj. 

Andra bilar som går under klubban på den auktionen inkluderar en 1929 Duesenberg Model J, 1930 Cadillac V-16, 1948 Talbot-Lago T26, och en 1981 March 811 Formel 1-bil. 

LÄS ÄVEN: Knarkkungens Porsche säljs för miljonbelopp

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com