Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

”Cadillacen har stått pall flera finanskriser och pandemier”

Nu säljer kände entreprenören Leif-Ivan Karlsson sin lyxglidare Cadillac Eldorado Biarritz cab från 1962.
Kanske den bästa bilen att möta sol, vår och bättre tider i är en nedcabbad Cadillac?
– Den här bilen har stått pall många finanskriser och pandemier. Det kommer snart ljusare tider då är den perfekt, säger Leif-Ivans son Tony på World of Classics.

Cadillac Eldorado Biarritz var en av de lyxigaste bilmodellerna som gick att köpa i början av 1960-talet. Extra glamouröst blev det om man valde cabriolet-modellen och kunde blicka bak på de vackra fenorna utan störande fönster och plåtstolpar. Nu finns chansen att fynda en Eldorado Biarritz cab från 1962 i fint skick. Entreprenören Leif-Ivan Karlsson har bestämt sig för att avyttra sin rosaskimrande Cadillac från bilmuseet World of Classics.
– Det är en riktigt cool bil som vi hittade i Finland, den verkar ha gått där väldigt länge faktiskt så det är en ovanlig historik. Ägaren kom över hit och sålde den till Leif-Ivan, berättar Tony Karlsson.

HÄR KAN DU SE FLER BILDER PÅ CADILLACEN

Under huven mullrar en 6,4-liters V8 kopplad til en 4-stegs automatlåda. Bilen har många lyxfinesser som var långt före sin tid 1962. Eller vad sägs om servostyrning, elhissar, centrallås, farthållare, AC och automatisk avbländning?

– Den är riktigt fin, inte helrenoverad, men i ett fint väl efterhållet skick. Dessutom är modellen ovanlig, endast gjort i 1450 exemplar. Den passar den som älskar lyx, komfort och finliret. En riktig glidare som är top of the line.

Både bilen och pappa Leif-Ivan har överlevt värre kriser än coronaviruset, menar Tony Karlsson.
– Det blir snart bättre tider, när våren kommer på riktigt glömmer vi en del av alla bekymmer. Den här bilen har överlevt ända från 1962, den har stått pall för flera finanskriser och pandemier. Vi räknar amerikanska bilar som konstverk, det byggs inga sådana här bilar längre, så på sikt är det en värdesäker investering.

Se Cadillacen här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com