Redaktionen tipsar

Brutala pickupen - med 800 hk och egen drönare

Här är den ultimata bilen för alp- och fjällutflykter på oplogade vägar.
Brabus släpper 800 Adventure XLP – en trimmad G63 AMG ombyggd till pickup.
Med en markfrigång på en halv meter och 800 hk är det här bilen för de mest hisnande äventyren – när bilen kör fast finns en drönare på flaket.

Brabus 800 Adventure XLP är en äventyrsbil baserad på Mercedes G 63 AMG med extra allt.  Brabus ingenjörer har utvecklat en högpresterande pickup med bättre terrängförmåga och markfrigång på 49 centimeter.  Dessutom är bilen breddad och har specialupphängda portalaxlar.

Under huven finns Mercedes-AMG:s V8 på fyra liter, men den har fått sig en rejäl översyn av Brabus. Med hjälp av andra turbos och en rad modifieringar ger motorn inte mindre än 800 hk och 1000 Nm i vridmoment. Det är tillräckligt för att den tunga pickupen ska klara 0-100 km/h på 4,8 sekunder. Kanske inte så imponerande, men det här är en riktigt tung pjäs.

Men det finns terräng där även en Brabus Geländewagen måste stanna. Då finns en drönare med start- och landningsplats på flaket med som tillval. Drönaren är snabbare än bilen och toppar 240 km/h. Drönaren kan transportera räddningsutrustning upp till 120 km bort, så Brabusen kan vara mer än en leksak.

Men för det mesta går det nog ingen större nöd på de som åker i Brabus Adventure. De sitter på en speciell finläderklädsel som är helt anpassad till köparen smak i varje detalj.  De första bilarna som kallas ”First Edition” kommer med en klädsel i kulören bränd ek. Taket är klätt i svart alcantara.

Bilen premiärvisas på Genèvesalongen i början av mars, några prisuppgifter är ännu inte släppta, men räkna med långt över tre miljoner kronor.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com