Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW visar upp kamouflerad BMW M2 – lanseras snart

Lanseras om ett par månader

Större
Stäng
  • Nu har BMW M2 visats upp, om än kamouflerad. Foto: BMW
    Nu har BMW M2 visats upp, om än kamouflerad. Foto: BMW
  • Nu har BMW M2 visats upp, om än kamouflerad. Foto: BMW

Om ett par månader ska BMW lansera nya M2. Nu har den tyska biltillverkaren visat upp den kommande modellen när den är ute på det sista utvecklingstestet.

För lite mindre än en vecka sedan bekräftade BMW att kommande M2 blir den sista modellen från dess prestandaavdelning som har en renodlad förbränningsmotor. Nu har den tyska biltillverkaren för första gången visat upp modellen, om än något kamouflerad.

BMW M2 kommer lanseras i oktober, och nu är den ute för en sista testfas i utvecklingsarbetet. Enligt BMW ska den nya generationen erbjuda mycket körglädje, både på racingbanan och på vanliga vägar.

BMW M2 får samma sexcylindriga motor som i M3 och M4

Effektmässigt ska nya M2 ha en prestanda i nivå med föregående generationen av BMW M2 CS. Nya generationen kommer få samma sexcylindriga motor som finns i BMW M3 och M4, men i en egen konfiguration. Kunderna kan välja mellan en åttaväxlad automatisk M steptronic-låda eller en sexväxlad manuell låda. BMW:n kommer även få ett adaptivt M-chassi och bakhjulsdrift. Det ska förstärka de sportiga egenskaperna.

Även om den är kamouflerad, ska BMW M2 ha en sportig design och detaljer som enligt den tyska biltillverkaren är typiska för BMW M. Däribland finns kolfibertak, och kolfibergjutna M-stolar. Med andra ord mindre vikt.

Marknadslanseringen av BMW M2 genomförs i april nästa år.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com