Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bilia sägs upp som återförsäljare av Volvo

Gäller både Sverige och Norge

Större
Stäng
  • Foto: Volvo
    Foto: Volvo
  • Foto: Volvo

Bilia sägs upp från återförsäljaravtalet av Volvo, både i Sverige och Norge. Uppsägningstiden är två år och gäller både bilaffären och serviceaffären. 

 

Bilia sägs upp från återförsäljaravtalet av Volvo i både Sverige och Norge. Det var i förra veckan som företaget mottog uppsägningen av avtalet för Volvo Cars.

Uppsägningstiden är två år och gäller både bilaffären och serviceaffären för Volvobilar.

Bilia tänker fortsätta med service och skadeverksamhet, och även försäljning av begagnade Volvobilar (som inte omfattas av uppsägningen) under uppsägningstiden.

Bilia har initierat diskussioner om eventuella samarbeten med Volvo i framtiden, efter att uppsägningstiden har passerat. Företaget kommer ansöka om förnyad auktorisation för sin verkstadsverksamhet.

– Bilaffären är föremål för en global transformation och vi är övertygade om att Bilia även i framtiden kommer ha en central roll. Då Bilia har haft ett långvarigt och utvecklande samarbete med Volvo förväntar vi att även framöver hitta samarbetsformer för att tillsammans utveckla tjänster som överträffar våra gemensamma kunders förväntningar och behov, säger Per Avander, vd och koncernchef.

Bilias försäljning av nya Volvobilar i Sverige och Norge omsatte under 2019 6,4 miljarder svenska kronor, den totala omsättningen för företaget var 29,5 miljarder kronor.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com