Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bildspecial: Brabus G V12 900 - fetast på mässan

Kolla in Geländewagen med V12:a på 900 hk

Här är den fetaste och mest miljösviniga bilen på hela Frankfurt-mässan. Brabus G V12 900 är en Geländewagen som fått en V12:a med dubbelturbo och 900 hk.  Tretons-suv:en flyger upp till 100 km/h på 3,8 sekunder.

I en tid när debatten i bilvärlden mest handlar om CO2-utsläpp, WLTP-skatter och sänkta hastighetsgränser är Brabus G V12 900 bland det mest politiskt inkorrekta du kan tänka dig. I Sverige skulle bilens nya fordonsskatt hamna på omkring 40 000 kronor per år, minst. Men frågan är om något exemplar ens letar sig hit. Brabus G V12 900 byggs nämligen bara i 10 exemplar.

Bilen är baserad på nya modellen av Geländewagen, men Brabus har slängt ut den otillräckliga V8:an ur motorutrymmet och ersatt den med en rejält trimmad V12:a från numera nedlagda Mercedes S600L. I originalutförande ger den tolvan 530 hk, men slagvolymen är ökad till 6,3 liter och en rad andra förbättringar som andra turboaggregat och ytterligare förfiningar gör att effekten landar på hisnande 900 hk. Vridmomentet behöver heller inte skämmas för sig, 1500 Nm är bara 100 Nm mindre än en Bugatti Chiron.

En Geländewagen är dock en riktigt tung pjäs med luftmotstånd som en ladugårdsvägg. Sprinten upp till 100 km/h klarar bilen ändå på 3,8 sekunder. Toppfarten är begränsad till 280 km/h, sedan räcker bilens downforce inte till, utan det riskerar att bli ganska farligt.

Bilen har dessutom all tänkbar styling från Brabus. Det handlar bland annat om 24 tums fälgar, kolfiber och en interiör i ljust läder och alcantara. Bilen kan upplevas live på Frankfurtmässan.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com