Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bildextra: HD:s nya elhoj: 18 mil på en laddning

Så mycket kostar den

Nu släpper Harley Davidson detaljerna om sin nya elmotorcykel. Hojen klarar 18 mil på en laddning och kostar 29 800 dollar. Leveranserna startar i augusti i år.

USA har ett nytt eldrivet fordon. Men det är inte skapat av Tesla eller de tre stora företagen i Detroit.
 Det är Harley Davidson, med en historia sedan 1903, som vågat sig på projekt ”LiveWire”.
Nu finns motorcykeln att beställa i USA för 29 800 dollar. Snart är smattrande motorer med stor cylindervolym ett minne blott på HD.

– Harley Davidson är ett väldigt konservativt företag, men nu har de kommit med en innovation som är jättespännande. Om du är en Harley-fan så börja inte bua direkt, lyssna på mig först.

En av de som redan fått testa är Jay Leno.
Jay Leno förklarar att det bara är en sak han inte gillar med utseendet: styret med den digitala pekskärmen. ”Det ser nästan ut som en iPhone”.
Ken Ostermann förklarar att demo-exemplaret har två körlägen; range mode och power mode. Så om man vill gasa på lite ska man knappa in det senare alternativet.
Sen får Jay Leno åka ut på en provtur:

– Visst, jag gillar ljudet av en vrålande V Twin-motor, men jag gillar även den här tystnaden från elmotorn. Frånvaron av ljud är faktiskt riktigt skönt.

– Den är så rolig att köra att man vill vara ute hela dagen, men man kommer ju inte så långt med laddningen, säger Jay Leno.
Motorcykeln får en räckvidd på nästan 18 mil, och accelererar från 0 – 100 under fyra sekunder. Det tar bara en timme att ladda batteriet fullt.
Svenska priser och lansering är i skrivande stund inte klara.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com