Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bildextra: Här är nya Ford Edge

Rymlig SUV med en rad tekniska nyheter

När nya Ford Edge kommer till Sverige i höst och blir det en SUV med flera nya tekniska lösningar, där bland aktiv brusreducering, adaptiv styrning och två motoralternativ.

Mer än bara en SUV”, så presenterar Ford sin nya Edge som kommer till Sverige i höst. Edge, som är storleken större än Ford Kuga, breddar Fords europeiska utbud och ska hjälpa Fords mål att sälja över 200 000 SUV:ar i Europa under 2016.

För att nå dit presenterar Ford den andra generations Edge med flera spännande nyheter. Modellen ska erbjuda en innerkomfort i form av högkvalitativa material och eluppvärmda stolar fram och bak, perfekt för långa och kalla vintrar i norden. För att lyxa till upplevelsen i kupén erbjuder nu Ford en ännu tystare ljudmiljö tack vare aktiv brusreducering. Med mikrofoner som spårar och mäter ljudvågor och sedan spelar upp ljudvågor som är tvärt emot de störande ljuden kommer det oönskade störande ljudet att slås ut. Istället blir till exempel ljudet från musikanläggningen kristallklart.

Nya Edge kommer med Pre-Collision Assist, det är en funktion Ford haft i några år, och som  hjälper föraren att i tid upptäcka fotgängare som kan komma i vägen.

En annan nyhet blir också ”Adaptive Steering”, ett tillval som ska underlätta körning i så väl låga som högre hastigheter och anpassar styrradien och hur många varv du behöver snurra på ratten. Vid låga hastigheter, som exempelvis när du parkerar, gör Adaptive Steering bilen mer flexibel och lättare att vända, vilket kräver mindre ansträngning. Vid högre hastigheter förbättrar den anpassade styrningen responsen vilket gör det lättare att svänga med lite svängning på ratten.

Edge kommer med två motoralternativ, båda 2-liters TDCi-motorer, som drar 5,8 l/100 km med koldioxidutsläpp på 149 g/km. Det ena motorn levererar 180 hästkrafter och tar bilen från 0-100 km/h på 9,9 sekunder och kan nå 200 km/h, medan Bi-turbomotorn med 210 hästkrafter accelererar på 9,4 sekunder och kan nå 211 km/h. Båda motorerna utnyttjar bromskraften och auto-start-stop som stänger av motorn vid stillastående och minskar tomgångskörandet.

Priserna börjar från 386 300 kronor

Foto: Ford
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com