Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bildextra - Här är nya Nissan GT-R

Ny front och vässad prestanda

Nissan visade stolt upp sin nya generation av GT-R vid bilmässan i New York. Vid en första anblick är den rätt så lik den tidigare upplagan, men nya finesser, mer prestanda och putsade detaljer ska ge föraren magpirrande körupplevelser berättar tillverkaren.

I sommar börjar den nya GT-R att säljas och vad är det då köparna kan vänta sig? Ja, enligt Nissan själva är det en bil med en ny spännande look, kraftigt förbättrad körprestanda och flera nya finesser. Det ska vara förändringar som är de mest långtgående som gjorts sedan modellen lanserades 2007.

Okej, bilen är vid en första anblick rätt lik tidigare modellen, men börjar man med fronten så ser man skillnaden, med en bredare och kaxigare design. Grillen med nytt mönster och Nissans ”V-motion”-design i krom gör att den får en sportigare nos, jämfört med den tidigare något nedtonade modellen. Den nya designen är inte bara en kosmetisk uppdatering, utan ger också motorn bättre kylning samtidigt som bilen får effektivare downforce tack vare ny frontspoiler och stötfångare.

– Som varande Nissans flaggskepp när det gäller körprestanda, utvecklas GT-R hela tiden vidare. ”V-motion”-grillen gör att GT-R nu stoltserar med Nissans senaste formspråk. Med sin makalösa aerodynamik och nu uppdaterade interiör har GT-R fått en mognare karaktär som löper vidare också in i framtiden, förklarar Mamoru Aoki, Executive Design Director på Nissan.

Motorn är en V6 på 3,8 liter och dubbelturbo med 24 ventiler. Varje exemplar av motorn monteras för hand av en egen TAKUMI-mekaniker och levererar 565 hästkrafter vid 6.800 v/min och har ett vridmoment på 633 Nm. Den kraften fördelas sedan ut via en 6-stegad dubbelkopplingsväxellåda för jämnare och tystare växlingar.

– Nya GT-R erbjuder en alltid lika magpirrande körupplevelse för den som sitter bakom ratten, var man än kör. Vi har fortsatt att pressa prestandan till den yttersta gränsen – bilen är nu potentare än någonsin. Samtidigt har vi gjort den med förfinad, för att på så sätt ta den totala körupplevelsen till en helt ny nivå. Vi är mycket stolta över att nu kunna presentera vad vi menar är den ultimata GT:n – en bil med häpnadsväckande prestanda, nyvunnen förfining och en resultatrik racinghistoria, framhöll Hiroshi Tamura, Chief Product Specialist för GT-R vid mässan vid New York

Ord som ”magpirrande, ”häpnadsväckande” och ”en helt ny nivå” blir något att leva upp till för den stilbildande ikonen från Nissan, vars blotta motorljud genom åren gett många bilfantaster ståpäls. Faktum är att det välbekanta GT-R-ljudet också ska ha uppgraderats, då bilen fått ljudförstärkning. Resonansen i de nya titanljuddämparna ska tillsammans med det ljudet från Active Sound Enhancement (ASE) göra körupplevelsen extra intensiv när man accelererar. Det ser vi fram emot.

Foto: Nissan
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com