Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

"Belöning på 50 000 kr - om tjuvarna grips"

Tre bilar stulna vid två olika tillfällen - på bara några dygn

Först bröt sig tjuvar in hos bilfirman Rego Racing i Surahammar och tog en Audi RS6. Bara något dygn senare slog nya tjuvar till – och tog ytterligare två bilar.
– Jag är väldigt tacksam om någon kan ge tips som leder till att tjuvarna grips, säger Ricki Ytterberg på Rego Racing i Surahammar.
– Vi är beredda att lämna en belöning på 50 000 kronor.

Det har varit en jobbig start på året för bilhandlaren Rago Racing i Surahammar. Natten mellan 1 och 2 januari drabbades de av ett ganska avancerat inbrott där tjuvar stal kassaskåp och åkte iväg med en Audi RS6 värderad till cirka 700 000 kronor.
Knappt hade Ricki Ytterberg och hans kolleger hunnit gå igenom skadorna och pappersarbetet med försäkringsbolaget förrän det var dags igen för nytt ovälkommet besök.
– Någon gång mellan 06.40 och 07 på lördagsmorgonen (4 januari) stals ytterligare två bilar, en Ford Mustang GT -08 och en mörkgrå Audi S6 Avant -00, berättar Ricki Ytterberg.

När Bytbil pratar med honom låter han begripligt nog ganska uppgiven:
– Den första stölden var ganska avancerad och de valde ut en dyrbar bil och dessutom fraktade iväg vårt kassaskåp. Men den andra stölden var mer amatörmässig, då körde tjuvarna på gråsuggor som vi placerat ut och rakt igenom portarna. Sen åkte de iväg med bilarna.
– Jag tror därför inte att det är samma tjuvar.

Har ni drabbats tidigare?
– Nej, vi har varit förskonade. Men det här var ingen rolig start på nya året för oss.

Nu har Rago Racing gått ut med en efterlysning på Facebook där man ber allmänheten om hjälp. Om någon har observerat något i Surahammar vid tidpunkterna för stölderna eller ser bilar som kan vara de stulna, så tar Ricki Ytterberg gärna emot tips.
En belöning på 50 000 kronor utlovas också.
– Ja, vi är beredda att lämna belöning till den som kan lämna ett tips som leder till att personer åker fast för stölderna, säger Ricki Ytterberg.

– Vi har förstås kopplat in polisen och de patrullerar förbi firman då och då, men vi förstår ju att de inte kan bevaka hela tiden.
Totala värdet på de tre bilarna uppskattas till ungefär en miljon kronor.
Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com