Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Batmobilen till salu

Ligger ute för 15 miljoner kronor

En av filmvärldens mest ikoniska bilar kan nu bli din.

Batmobilen från ”Batman returns” är ute till försäljning.

Det är den amerikanska återförsäljaren Classic Auto Mall som har lagt upp den ovanliga bilannonsen.

För inte är det varje dag som en tvättäkta batmobile ligger ute till försäljning.

Exemplaret i fråga kommer från ”Batman returns” som hade premiär i Sverige sommaren 1992. I filmen spelade Michael Keaton Batman medan Danny DeVito hade den klassiska rollen som ”pingvinen”. Även Michelle Pfeiffer och Christopher Walken spelade stora roller – likaså batmobilen, förstås.

Efter inspelningen hamnade bilen på nöjesfältet 6 Flags i New Yersey, där fick nöja sig att vara rekvisita till en Batman-attraktion. Det kan tyckas vara resursslöseri – men bilen, som har en elektrisk styrning, mäktar bara med omkring 50 km/h. Dessutom är det inte tillåtet att framföra fordonet på allmän väg. Men enligt annonsen ska åtminstone bilens flamethrower fungera.

Precis som det förväntas av en batmobile är den fylld av knappar och spakar som, åtminstone i teorin, ska kunna aktivera olika typer av vapen. Dock verkar eldkastaren vara den enda funktionen som faktiskt fungerar. Och tittar man noga förstår man att det finns plats för tre passagerare. Förarsätet är nämligen inklämt bakom de båda framsätena och under inspelningarna var det från denna plats som den gömda stuntföraren körde bilen.

Batmobilen är ute till ett pris om 1,5 miljoner dollar, motsvarande ungefär 15,6 miljoner kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com